J.Vives

El Consell Comarcal reclama que es regeneri la sorra de les platges

Els grups polítics comarcals demanaran a l'Estat i la Generalitat una reunió d'urgència per posar solució al problema.

El Consell Comarcal del Maresme (CCM) demanarà a les administracions estatal i autonòmica a una reunió urgent per tal de trobar una sortida al problema de la pèrdua de sorra a les platges de Premià de Mar, Vilassar de Mar i Cabrera. Tots els grups amb representació a l'ens comarcal van aprovar dimarts al vespre una moció que acorda convocar a representants dels Ministeris de Medi Ambient i Foment, així com als responsables dels departaments de Política Territorial i Obres Públiques i de Medi Ambient i Habitatge per tal de concentar i programar les actuacions previstes per regenerar la sorra de les platges com per garantir l'estabilitat de la façana marítima.

La moció s'ha presentat després que la ministra de Medi Ambient, Cristina Narbona, afirmés el 9 de maig que el seu departament no actuarà sobre les platges que perden sorra com a conseqüència de la construcció de ports i altres infraestructures. Aquest és precisament el cas dels tres municipis de la comarca més afectats per la pèrdua de sorra, Premià, Vilassar i Cabrera de Mar. En aquests dos últims, concretament, mai s'ha realitzat una aportació de sorra per comensar la degradació continuada de les platges. En els últims dotze anys, alguns trams d'aquestes platges, que abans tenien més de vuitanta metres de sorra, ara han desaparegut. L'acció dels forts temporals ha contribuït a agreujar la situació i, a banda de les platges, també la via de Renfe, el col·lector d'aigües residuals i l'estació de bombeig de Cabrera es veuen afectats.

Segons es recull a la moció, els grups polítics representats al consell comparteixen com a declaració d'intencions les declaracions de la ministra Narbona, però recorden que les platges de Premià de Mar, Vilassar de Mar i Cabrera de Mar ja tenien programada una actuació de regeneració i que els ajuntaments afectats porten més de nou anys reivindicant una solució a aquest problema. Per això, a banda de demanar una reunió urgent amb els representants de l'Estat i la Generalitat, conviden també als representants dels grups parlamentaris del Congrés i del Parlament a visitar les zones afectades acompanyats pels alcaldes i regidors dels municipis. Per últim, el ple del Consell Comarcal recorda que el problema de les platges afecta a tots els municipis de la comarca i per aquest motiu demana a les administracions competents un estudi de solucions per garantir i estabilitzar totes les platges del Maresme.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive