M.Coll

El cens d’orenetes d’Arenys de Mar es reprodueix a Barcelona

El biòleg aranyenc Pere Alzina guanya el premi ACCIO 21 per un programa de reintroducció del falcó pelegrí a la capital catalana

El sistema de cens d'orenetes que van promoure a Arenys de Mar els biòlegs Pere Alzina i Enric Badosa, ambdós d'aquesta localitat, ha servit com a model de referència per a realizar un cens similar a la ciutat de Barcelona. En aquest cas, a més del cens, fins i tot s'ha publicat una guia per a aprendre a diferenciar l'oreneta vulgar (Hirundo rustica) de l'oreneta cuablanca (Delichon urbica). En aquesta publicació es posa com a exemple el treball de conservació dels nius d'orenetes realitzat a Arenys de Mar a l'edifici del Mont Calvari.

A més, un dels biòlegs d'aquest programa, Pere Alzina, ha rebut recentment el premi ACCIO 21 que atorga l'Ajuntament de Barcelona pel projecte de Reintroducció del Falcó Pelegrí a la capital catalana. Aquest projecte, coordinat per dos biòlegs més, Eduard Durany i Josep Valls, es va iniciar el maig del 1999 amb l'alliberament de quinze falcons pelegrins al cel de Barcelona, els quals enguany han criat. Actualment aquesta au es pot veure niant a certs edificis de la ciutat, com la Sagrada Família, el Palau Nacional de Montjuïc, les torres del port o Santa Maria del Pi.

Com a complement d'aquest projecte, l'arenyenc Alzina, també ha estat el coautor del conte infantil “El falcó, en Roc i la Mercè”, una història divulgativa que explica el procès que han seguit per la reintroducció del falcó a Barcelona i quins són els hàbitats ideals per aquestes aus.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive