J.V.

El CCM reclama el traspàs de la NII als ajuntaments o la Generalitat

Tots els grups comarcals excepte CiU voten a favor d'una moció que també reivindica un projecte de conversió de la NII en via urbana

Tots els grups polítics amb representació al Consell Comarcal, excepte CiU, van votar a favor de la moció sobre la NII presentada per l'equip de govern en el ple del passat dimarts, dia 16. En aquesta moció, l'ens comarcal insta al govern de l'estat a traspassar la titularitat de la NII als municipis de la comarca o, en el seu defecte, a la Generalitat de Catalunya i reclama el projecte de la seva conversió en via urbana.

La moció es fa ressò de l'estudi del RACC que recentment ha advertit de la perillositat d'aquesta carretera al seu pas pel Maresme. La NII és una via saturada i a més té un efecte de barrera pels municipis costaners. Per tots aquests motius, el consell comarcal ha situat el tema del futur de la NII al centre de l'agenda política.

En aquest sentit, al maig del 2004 es va aprovar per unanimitat al consell comarcal el document titulat Mobilitat i infraestructures al Maresme, on es constata la necesstat de nvoes instraestructures i actuacions que millorin la mobilitat en el territori. Simultàniament al debat generat al voltant d'aquest document, que compta amb l suport explícits dels ajuntaments de la comarca, molts municipis han estat escenari de reivindicacions per l'eliminació total o parcial dels peatges.

El tema de la mobilitat “s'ha de tractat de forma globla”, recalca el text de la moció, i per això també proposa que s'acordin i s'impulsin, tant amb la Generalitat i el govern de l'estat com amb els diferents municipis i l'ens comarcal, les mesures necessàries per millorar i donar resposta als problemes de la mobilitat i el transport públic al Maresme.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive