Dos instituts del Maresme, els primers amb biblioteca de les coses
Dos instituts del Maresme, els primers amb biblioteca de les coses

Dos instituts del Maresme, els primers amb biblioteca de les coses

L’Institut Euclides de Pineda de Mar, i l’Institut Domènech i Montaner de Canet de Mar, són els primers de tot Catalunya en obrir serveis de préstec d’objectes

Els instituts del Maresme, Institut Euclides de Pineda de Mar i Institut Domènech i Montaner de Canet de Mar, han marcat un precedent a Catalunya al convertir-se en els primers centres educatius del país en implementar biblioteques de les coses. Aquesta iniciativa, promoguda per Maresme Circular, s'emmarca dins del Pla de Prevenció de Residus del Maresme, que té com a objectiu reduir un 26,4% la generació de residus a la comarca.

Els alumnes de 3r i 4t d'ESO del grup Estímuls de l'Institut Euclides i del grup Passarel·les de l'Institut Domènech i Montaner han treballat activament per crear aquests espais de préstec d'objectes per a usos esporàdics, que han estat batejats com a biblioteques de les coses. Aquestes biblioteques representen els primers espais de préstec d'objectes en funcionament dins d'un centre escolar a Catalunya, inspirats en l'experiència pionera de la Biblioteca de les Coses de Sant Martí.

La gestió d'aquestes biblioteques corre a càrrec del propi alumnat, que s'encarrega de mantenir actualitzat el catàleg digital, gestionar els préstecs i promoure el projecte dins de la comunitat educativa. El catàleg, que es pot consultar en línia, ofereix una àmplia gamma d'objectes que van des de matalassos inflables fins a màquines de cosir, proporcionant una alternativa sostenible i eficient per a la comunitat escolar.

02 Biblioteca Coses INS Euclides
02 Biblioteca Coses INS Euclides

 

Aquests espais de préstec no només promouen la prevenció de residus i la reducció d'emissions de gasos amb efecte d'hivernacle, sinó que també ofereixen als alumnes una oportunitat per reflexionar sobre el consumisme i els seus impactes ambientals. A més, constitueixen una experiència enriquidora que fomenta la competència emprenedora i crea vincles entre el centre educatiu, el barri i el municipi.

Amb el suport tècnic de Nusos i Rezero, les dues entitats impulsores de la Biblioteca de les Coses de Sant Martí, els instituts del Maresme han aconseguit posar en marxa aquestes iniciatives en el marc d'un procés d'Aprenentatge i Servei Comunitari sobre economia circular i reducció de residus. Aquest servei ha rebut finançament de l'Agència de Residus de Catalunya, consolidant així la seva contribució a la construcció d'un model de consum més sostenible i responsable.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive