Un bosc en el terme municipal de Cabrils, al Maresme
Un bosc en el terme municipal de Cabrils, al Maresme

La Diputació destina 1,3 milions d'euros al Maresme per prevenir els incendis forestals

Entre les actuacions previstes hi figuren la gestió forestal estratègica, la millora de la protecció de persones i béns i la informació i sensibilització de la població

patrocini akteon hipoteques
 

La Diputació de Barcelona invertirà prop d'1,3 milions d'euros al Maresme en el seu pla d'acció per prevenir incendis forestals. Així ho va anunciar divendres passat, dia 15 de març, al Consell d’Alcaldies de la comarca, Aquest pla, que inclou les accions realitzades el 2023 i les previstes per al 2024, té com a objectiu principal minimitzar els efectes dels incendis forestals i protegir la comarca davant d'aquesta amenaça.

La inversió global correspon als exercicis de l'any passat i de l'actual als municipis del Maresme per concretar aquestes mesures preventives. Entre les línies d'actuació hi figuren la gestió forestal estratègica, l'actualització dels plans municipals de prevenció d'incendis forestals, la millora de la protecció de persones i béns, i la informació a la població per evitar comportaments imprudents.

Durant aquests dos anys s'hauran destinat 337.000 euros al manteniment de camins i punts d’abastiment d’aigua. A més, es redactaran nou plans de prevenció d'incendis forestals per a diversos municipis maresmencs. Així mateix, s'actuarà en la interfície urbana-forestal, amb una inversió aproximada de 332.000 euros, per minimitzar els efectes dels incendis sobre les persones i els béns.

D'altra banda, la Diputació ha impoulsat un Pla de prevenció i vigilància contra incendis forestals amb més participació de les agrupacions de defensa forestal (ADF). Aquest pla ja està en funcionament a diverses comarques i ara s'avançarà l'1 de maig el suport econòmic i tècnic a les ADF del Maresme per anticipar l'operatiu de vigilància.

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive