La Policia ha detingut una persona al Masnou (imatge d'arxiu). Foto: Policia Nacional
La Policia ha detingut una persona al Masnou (imatge d'arxiu). Foto: Policia Nacional

Capgròs.com - ACN

Detingut al Masnou per tràfic d’armes i blanqueig de capitals

Detinguts dos membres d'un grup criminal com a continuació d’una altra operació amb set detinguts pels mateixos fets el 2020

VLM Capgros 1350x366 0322
 

La Policia Nacional, en una operació amb els Mossos, l'Agència Tributària i l'Europol, han detingut dues persones a Barcelona i el Masnou per pertànyer a un grup criminal dedicat al tràfic d'armes i al blanqueig de capitals. Els arrestats operaven des de Barcelona i pertanyien a un grup de caràcter transnacional. L'operació és la continuació d'una altra intervenció que el novembre del 2020 va permetre detenir set persones a Barcelona, València i Alacant per presumpta participació en delictes de blanqueig de capitals, pertinença a organització criminal i contraban. Ara, la policia ha identificat dos nous membres d'aquesta banda. Aquesta comerciava internacionalment armes, explosius i material de defensa.

La investigació l'ha coordinat la fiscalia especial contra la corrupció i la criminalitat organitzada sota la supervisió del jutjat central d'instrucció 2 de l'Audiència Nacional. Per al desenvolupament de la mateixa es va constituir un grup de treball multidisciplinar amb experts del món econòmic, tràfic il·lícit d'armes, tecnològic, mercantil i de transport marítim internacional.

Una operació de fa dos anys

En la primera fase de l'operatiu, al 2020, es van fer set entrades i registres, es va intervenir important documentació, equips informàtics i diners en efectiu. A més, l'autoritat judicial va decretar mesures cautelars d'embargament sobre 18 propietats immobiliàries i el bloqueig bancari de més de 50 productes financers.

Llavors es va determinar la gran capacitat econòmica que tenia l'organització i es van identificar operacions de blanqueig de capitals que superarien els 10 milions d'euros. Des de llavors, els investigadors s'han bolcat en l'anàlisi de les evidències intervingudes. Fruit d'això es van trobar indicis relatius a la presumpta implicació en aquells fets delictius de dos nous subjectes, el director financer i el director comercial de l'entramat empresarial. Tots dos han estat detingut en la segona fase de l'operació per format part del grup criminal, estar relacionats amb el comerç il·lícit d'armament militar, amb el blanqueig de capitals. A més, havien participat en negociacions comercials d'altres mercaderies, com fertilitzants, que poguessin ser destinats per tercers per a altres fins delictius en zones de conflicte.

L'organització criminal estava formada per individus de diferents nacionalitats, assentats part d'ells a l'estat espanyol. Aquesta estructura va ocultar, sota la cobertura d'una activitat lícita, un negoci de comerç internacional d'armes, explosius i material de defensa. Aquest els va proporcionar importants beneficis econòmics que van blanquejar a Espanya a través d'empreses i comptes bancaris en l'exterior. L'organització feia servir bucs de càrrega domiciliats en paradisos fiscals per a la comercialització de mercaderies sensibles.

Membres del grup especialitzat en armament i explosius de l'Europol han col·laborat amb les policies espanyola i catalana durant tota la investigació.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive