capgros.com

Debaten a Argentona sobre les recents descobertes a Cal Guardià

Els darrers mesos s'hi va descobrir una important necròpolis d'època altmedieval

El Centre d'Estudis Argentonins i Grup d'història del Casal de Mataró han organitzat per dilluns dia 19 al Saló de Pedra de l'Ajuntament d'Argentona una taula rodona sobre les recents descobertes a Cal Guardià de la vila maresmenca. Hi participaran Dani Vázquez, arqueòleg, director de l'excavació; Marta Pujol, antropòloga, de l'equip de l'Assumpció Malgosa del Laboratori d'Antropologia Biològica de la Facultat de Ciències de la Universitat Autònoma de Barcelona; Enric Subiñà, historiador, membre del Centre d'Estudis Argentonins i Joaquim Graupera, historiador de l'art, membre del Grup d'història del Casal de Mataró.

En la campanya d'excavació arqueològica feta durant els mesos de març, abril i maig d'enguany en el solar conegut com a Cal guardià i Can Doro, al centre de la vila d'Argentona i a tocar de la font de Sant Domingo, es va descobrir una important necròpolis d'època altmedieval, on s'han trobat 25 enterraments, segurament datats entorn del segle IX. Això la fa, sense cap mena de dubte, la necròpolis més important d'aquesta època, no vinculada a un espai de culte, localitzada a la comarca del Maresme.

A la taula rodona el director de l'excavació, Dani Vàzquez, juntament amb l'antropòloga que hi va treballar, Marta Pujol, donaran a conèixer, per primera vegada, els detall de l'excavació, la importancia de la necrópolis i l'estudi dels cosos trobats.

Dilluns dia 19 · A les vuit del vespre al Saló de Pedra de l'Ajuntament d'Argentona.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive