Vehicle de L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Argentona
Vehicle de L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Argentona

Creu de Sant Jordi per l'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Argentona

La Generalitat li atorga el guardó per la seva tasca de servei a la societat en situacions de risc i d'emergència, com ara durant la pandèmia

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Argentona ha estat guardonada amb la Creu de Sant Jordi, segons ha donat a conèixer aquest dimarts, dia 30, el govern de la Generalitat.

El guardó s'atorga, segons la Generalitat, en reconeixement de la tasca de l'associació argentonina "de servei a la societat en situacions de risc i d’emergència, de les quals la pandèmia n’ha estat recentment una mostra significativa". La Creu de Sant Jordi és un homenatge a la tasca altruista de servei a la ciutadania que exerceix el col·lectiu de voluntaris de protecció civil.

"En representació d’aquest, es fa una distinció als voluntaris d’Argentona, la primera associació de voluntaris de protecció civil que es va registrar a Catalunya; és, per tant, un homenatge a tot el voluntariat de protecció civil de Catalunya".

L'Associació de Voluntaris de Protecció Civil d'Argentona és una entitat sense ànim de lucre que es va crear l'any 2000. La seva principal activitat és la de suport als cossos de seguretat, especialment en emergències. Habitualment col•laborem amb Policia local, Mossos d'Esquadra i ADF en diferents ocasions. Durant la pandèmia la seva presencia ha estat més notòria, amb Tasques d'informació a la població, transport de material escolar, material sanitari i ajudant en tot allò que els ha estat possible. 

El Consell Executiu ha aprovat aquest dimarts atorgar la distinció a un total de vint persones i deu entitats o grups pels seus "mèrits" i perquè "han prestat serveis destacats a Catalunya en la defensa de la seva identitat o en el pla cívic i cultural". L'elecció dels guardonats, fets a proposta del Departament de Cultura, s'ha fet respectant la paritat de gènere i, segons el Govern, "reflecteixen la diversitat de camps en què treballen les persones i les entitats distingides amb les creus, així com la representació territorial".

La Creu de Sant Jordi es va crear el 1981 amb la finalitat de distingir les persones naturals o jurídiques que, pels seus mèrits, hagin prestat serveis destacats a Catalunya. Qualsevol ciutadà, grup de ciutadans o entitat pot demanar que s'atorgui aquest guardó a alguna persona, sigui física o jurídica.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive