Punt d'informació turística a la platja
Punt d'informació turística a la platja

Coronavirus: el turisme del Maresme es reorientarà a la proximitat i la sostenibilitat

El Consorci de Promoció Turística es prepara pels nous escenaris que sorgiran un cop acabi l'emergència sanitària

El sector del turisme viu un moment especialment complicat a causa de la crisi sanitària, social i econòmica que està provocant la pandèmia de coronavirus. Hotels tancats, la campanya de Setmana Santa enlaire i molts dubtes respecte al que passarà a l'estiu vinent. Quelcom que tindrà un impacte important al Maresme, una comarca que té en el turisme una font d'ingressos i d'activitat molt important. 

Per això, des del Consorci de Promoció Turística Costa del Maresme s'ha decidit reorientar les actuacions amb dos objectius principals: fer difusió online del territori, donant a conèixer els seus atractius principals, i donar suport directe als agents del sector turístic de la comarca, amb informació per als professionals sobre qüestions com ara subvencions, formació i assessorament, en moments de gran dificultat per a aquest col·lectiu.  A més, el Consorci es prepara per a reorientar el sector turístic de la comarca i les campanyes de difusió del mateix, tenint en compte els escenaris que sorgiran quan acabi l'emergència sanitària, reenfocant-se cap al turisme de proximitat i sostenible. 

des de casa

En l'àmbit de la difusió, s'ha impulsat una campanya multiplataformes (al web www.costadebarcelonamaresme.cat i les xarxes socials Facebook, Twitter i Instagram), amb el hastag #elMaresmedesdecasa. En els dos casos s'hi poden trobar propostes diàries per accedirhi virtualment, en àmbits com el patrimoni, la cultura o la gastronomia. Hi ha seccions com ara ’Un Maresme de cine’, per descobrir la comarca a través de les pel·lícules i sèries que s’hi han rodat; o ‘Explora el Maresme des de casa’, amb accés a les webcam repartides pel territori que permeten veure'n el paisatge des del confinament de la llar. ‘Escolta la música del Maresme’, per la seva banda, inclou més de 70 hores de música de cantants i grups musicals de la comarca.

D’altres seccions que s’ofereixen són: ‘Propostes culturals des de casa’, amb llibres d’autors, editorials del territori i espais digitals; indrets emblemàtics del patrimoni comarcal; receptes del Maresme; o bé un joc en línia que properament es posarà en marxa, ‘Coneixes el Maresme?’, amb preguntes per ampliar el coneixement del territori. 

Suport als agents i als professionals del sector

D'altra banda, el Consorci està enviant butlletins d’activitats adreçats als agents i als professionals on s'hi informa de les línies de suport i subvencions que els poden ser més útils en aquests moments; així com en els àmbits de formació i assessorament a través de la xarxa. El web de l'entitat també compta amb un espai permanentment amb tots els detalls en aquests àmbits. 

"Es generaran noves tendències de viure i de mobilitat, en les quals s’ha de continuar incidint en el turisme de proximitat i sostenible"

Tal i com expressa el president del Consorci, Joaquim Arnó, cal estar atents als nous escenaris que es generaran a nivell turístic quan acabi l'emergència sanitària: "El panorama que tenim per davant serà molt diferent. Es generaran noves tendències de viure i de mobilitat, en les quals s’ha de continuar incidint en el turisme de proximitat i sostenible, més que mai. És una direcció en la qual ja venim treballant des de fa temps, però ara  és molt més urgent que mai impulsar-ho”.

Per això, des del Consorci es vol donar prioritat al territori com a mercat turístic de proximitat, fent esment a tots els atractius que té el Maresme. A més es desplegarà una campanya  que s’activarà properament i té com a objectiu mostrar aquesta riquesa i atractius del territori, per visitar i quedar-s’hi a gaudir de les seves propostes

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive