Consell Comarcal del Maresme ofereix suport per demanar els ajuts pels ERTO. Foto: R.Gallofré
Consell Comarcal del Maresme ofereix suport per demanar els ajuts pels ERTO. Foto: R.Gallofré

Redacció

Consell Comarcal, patronals i sindicats firmen un acord per reactivar l’economia

Els signants proposen treballar en set línies d’actuació

Consell Comarcal, patronals i sindicats han signat l’Acord de Concertació pel Desenvolupament Econòmic, Social i l’Ocupació del Maresme que té com a objectiu treballar de forma conjunta i consensuada per millorar l’ocupació i la competitivitat econòmica de la comarca. L’Acord, aprovat pel Consell Comarcal en el darrer Ple, parteix de la necessitat de definir polítiques i línies d’actuació que frenin la pèrdua de llocs de treball i reactivin el teixit empresarial, fortament castigat per la crisi econòmica de la Covid-19. No concreten cap mesura específica, però proposen treballar en set línies estratègiques:

Línia 1: Polítiques per al desenvolupament i la reindustrialització del territori

Establir una estratègia industrial per incrementar el pes actual del sector industrial a la comarca tot ajudant les empreses a ser més competitives i amb una major qualitat de llocs de treball.

Línia 2: Polítiques per a l’activació, la innovació i l’actualització del sector primari

Establir una estratègia per augmentar el pes actual del sector agroalimentari i de la flor i planta a la comarca tot millorant la qualitat dels llocs de treball.

Línia 3: Economia verda: energies renovables, mobilitat, economia circular

Apropar aquest nou model econòmic i el seu procés de transformació a les empreses i administracions del Maresme.

Línia 4: Economia social, bretxa digital, administració pública i estat de dret

Integrar les iniciatives d’Economia Social i Solidària (ESS) del Maresme en les actuacions de l’administració local i comarcal a través de l’elaboració d’una diagnosi i un pla d’acció de la realitat del territori en aquesta matèria. També es fomentarà l’aplicació de clàusules socials a la contractació pública de la comarca i s’impulsaran programes contra la bretxa digital i l’accés a l’administració electrònica.

Línia 5: Comerç, restauració i turisme

Enfortir el pes actual del sector comerç, restauració i turisme ajudant les empreses a ser més competitives i generar projectes de formació per a les persones treballadores del sector que millorin la seva tecnificació i la seva possible reconversió a d’altres sectors.

Línia 6: Sector marítim

Establir una estratègia per promoure mesures que aconsegueixin incrementar el pes actual del sector marítim i millorar la qualitat dels llocs de treball.

Línia 7: Taula de reactivació per la COVID19

Analitzar, planificar i coordinar les actuacions necessàries i urgents per contenir l’impacte socioeconòmic originat per la pandèmia i per millorar la situació d’ocupabilitat de les persones, així com la reactivació de les empreses en la seva activitat productiva i la reorientació del funcionament de les activitats a la nova realitat empresarial.

La xifra de persones aturades al Maresme supera les 31.000 i no ha parat de créixer els darrers mesos amb increments interanuals que superen el 25%. D’altra banda, en termes acumulats, en el període març-desembre es van resoldre un total de 7.009 expedients de regulació de l’ocupació d’empreses amb la seu social a la comarca afectant un total de 44.144 persones treballadores.

Arxivat a:

Comentaris (3)

Jordi Fa 2 anys
Precisament, el que volem són mesures específiques, però com que no en tenen ni idea, proposen "treballar", per justificar la cadira, 7 línies específiques, que són els problemes que fot anys que arrosseguem, i no ens venen de nou. I si posaran ara?
r Fa 2 anys
Ahora ya me quedo tranquilo , estamos salvados!!!!!
Joan Fa 2 anys
Estrategies... reanimacions... res que siguimolt eficaz per donar feina al aturats.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive