El concurs literari AMIC-Ficcions marca un rècord de participants
El concurs literari AMIC-Ficcions marca un rècord de participants

El concurs literari AMIC-Ficcions marca nou rècord de participants

De les 2.336 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 200 grups finalistes

La setzena edició del concurs literari AMIC-Ficcions, promoguda per l'Associació de Mitjans d'Informació i Comunicació (AMIC), de la qual Capgròs n'ès membre, ha presentat el seu llistat de finalistes. De les 2.336 històries publicades que es van pujar durant el termini del concurs, el jurat, format per persones vinculades al món literari i de l’educació, ha seleccionat 200 grups finalistes: 119 de Catalunya (187 alumnes), 44 del País Valencià (71 nois i noies), 34 de les Illes Balears (54 alumnes) i 3 grups d’Aragó (5 alumnes).

El concurs literari juvenil AMIC-Ficcions, l’aventura de crear històries, va tancar la setzena edició amb una participació rècord pel que fa al nivell d’implicació de l’alumnat amb un increment de més del 30% dels grups que han publicat el 1r capítol dins el certamen de creació literària, amb un total de 2.336 històries presentades a través de la pàgina web del concurs, assolint així el rècord de participacions en la història del concurs.

Aquesta activitat de foment de l’escriptura i la lectura en català entre els joves a través de la xarxa torna a comptar amb el suport de la Fundació Carulla, Editorial Barcino, Fundació Jordi Sierra i Fabra, la Secretaria de Política Lingüística del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, la Conselleria de Turisme, Cultura i Esports del Govern de les Illes Balears i de l’Institut d’Estudis Baleàrics. 

Per tal de cobrir tot el territori, el concurs AMIC-Ficcions ha organitzat cinc actes de lliuraments de premis a Menorca (7 de maig), Eivissa (9 de maig), València (14 de maig) i Mallorca (16 de maig). I, finalment, se celebrarà la gran final a Barcelona dimecres 22 de maig al CaixaForum Barcelona.

Els premis de l’edició d’enguany són: iPhone, PlayStation, iPad, llibre electrònic, smartwatch i auriculars sense fils. També es premiaran als docents més motivadors dels diferents territoris que més alumnes hagin presentat al concurs i, entre els quals, més relats hagin arribat a la final. Entre els premis al professorat per províncies sortirà el Premi al Professor/a més motivador de cada territori, el qual estarà guardonat amb una estada per a dues persones de dos dies amb sopar o esmorzar inclòs.

 

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive