Imatge del Complex Esportiu del Masnou
Imatge del Complex Esportiu del Masnou

capgros.com

El Complex Esportiu del Masnou acollirà persones sense llar

L’espai acollirà una setantena de persones sense sostre de manera imminent i comptarà amb un equip d’atenció de professionals permanentment

El nou pavelló del Complex Esportiu del Masnou s’està habilitant per acollir, mentre duri el confinament, persones sense llar de la comarca. L’espai, que acollirà una setantena de persones sense sostre de manera imminent, comptarà amb un equip d’atenció de professionals permanentment.

Es tracta d’un recurs temporal d'emergència que serà gestionat per la Creu Roja, que, en coordinació amb l’Ajuntament del Masnou i el Consell Comarcal del Maresme, garantirà la seguretat, l'alimentació i la higiene de les persones ateses mentre duri l'emergència sanitària per coronavirus. A més, per completar la gestió d'aquest acolliment de confinament temporal, la Diputació de Barcelona donarà suport en la logística d'adequació de l’espai, així com també entitats del tercer sector. D'altra banda, l’Ajuntament d’Alella també hi està col·laborant, amb l’aportació de material per protegir el terra de l’equipament i evitar que pateixi desperfectes. Durant aquesta setmana, s'hi estan creant i adequant diferents espais: un dormitori amb capacitat per a 70 llits, una sala d'estar i menjador, un espai d'higiene amb lavabos i dutxes, un magatzem, un rober, un espai d'infermeria i una sala de coordinació.

Les persones que s'allotjaran al Masnou són derivades pels diferents serveis socials municipals de la comarca -incloent-hi els del Masnou- que, coordinadament amb la Diputació i el Consell Comarcal, programaran el trasllat fins a les instal·lacions del municipi. El Consell Comarcal assumirà les despeses de l'estança, que inclou el servei d'àpats, i es farà càrrec de les mascotes, que seran acollides al Centre d'Atenció d'Animals Domèstics de Companyia (CAAD) Maresme o a la gossera del Masnou.

Les persones sense llar, doblement vulnerables

En aquests moments d’emergència, les persones en situació de sense llar no poden complir les indicacions de confinament decretades per l’estat d’alarma, fet que les fa un col·lectiu doblement vulnerable. Al Maresme, segons les últimes dades, hi ha comptabilitzades més d’un centenar de persones sense llar que cal atendre per intentar confinar-les amb les màximes garanties. Municipis de major població, com Mataró, Badalona o Barcelona, entre els més propers, o Terrassa i Sabadell, ja han activat mesures temporals com aquesta per tal que aquestes persones puguin complir el confinament obligatori.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Esther Ferreira Redondo Fa 2 anys
Estaria realment interessada en poder treballar en el vostre recurs, ja que disposo d'àmplia experiència en l'atenció a perdsones en risc d'exclusió social i en situació de sensellarisme. Si encara necessiteu la figura d'integrador social agraÏria m'ho féssiu saber o bé a través del meu correu electrònic estherferreiraredondo@gmail.com o a través del meu telèfon personal 615211262. Gràcies!. Atentament, Esther Ferreira Redondo

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive