El Conseller d'Educació i l'alcaldessa de Dosrius escenifiquen l'inici de les obres
El Conseller d'Educació i l'alcaldessa de Dosrius escenifiquen l'inici de les obres

Comencen les obres del nou institut Els Roures de Dosrius

El futur centre comptarà amb gimnàs, vestidors, zona de cuina i menjador, i una pista poliesportiva

Les obres per a la construcció del nou edifici de l'Institut Els Roures de Dosrius han començat aquest dimecres. Ara com ara, el centre, inaugurat l'any 2006, funciona en set mòduls i compta amb dues línies d'ESO i un total de 190 alumnes. Amb la nova construcció, que es farà en forma de lletra L, l'institut tindrà una planta baixa i un primer pis, i disposarà de gimnàs, vestidors, zona de cuina i menjador, i d'una pista poliesportiva. Segons ha informat el departament d'Educació, el pressupost destinat al projecte és de 5,2 milions d'euros. El conseller d'Educació, Josep Gonzàlez-Cambray, ha escenificat l'inici de les obres amb l'acte de col·locació de la primera pedra, juntament amb l'alcaldessa del municipi, Sílvia Garrido

Durant la jornada, el titular d'Educació ha celebrat que, després de més de 15 anys, Dosrius tindrà un nou institut. "Arribar fins aquí no ha estat gens fàcil, i s'han de reunir les circumstàncies i les persones capaces de prendre decisions", ha constatat.

Imatge entrada page 0001

Recreació de com serà l'institut


El nou edifici de l’Institut Els Roures comptarà amb dues línies d’ESO i s’ubicarà als terrenys de Can Batlle, de titularitat municipal i que han estat urbanitzats -els treballs van finalitzar el mes de setembre de 2019- per a poder acollir aquest equipament amb totes les infraestructures i recursos necessaris. L’obra de construcció es durà a terme d’acord amb els nous criteris pedagògics de construccions escolars que el Departament d’Educació ha treballat amb el Col·legi d’Arquitectes de Catalunya i la Fundació Jaume Bofill, que serviran per dissenyar l’edifici.

Antecedents

El Govern de la Generalitat de Catalunya va aprovar l’abril de 2019 l’encàrrec i la regularització d’encàrrec de diverses actuacions d’infraestructura escolar a realitzar per l’empresa pública Infraestructures de la Generalitat de Catalunya (Infraestructures.cat), que preveia 27 construccions escolars arreu de Catalunya per un import total de 104.700.000 euros, que corresponen a les més prioritàries per al sistema educatiu de Catalunya d’acord amb les necessitats d’escolarització actuals i a mitjà termini.

Arxivat a:

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive