J.V./Efe

Comença la segona edició del Festival Shakespeare de Santa Susanna

El certamen augmenta el pressupost i ofereix un programa amb onze espectacles.

El Festival Shakespeare de Santa Susanna, l'únic d'Espanya dedicat a l'autor anglès, afronta la seva segona edició amb més pressupost i 11 espectacles de teatre música i dansa, la majoria estrenes. El certamen se celebrarà entre el 12 i el 22 d'agost amb un cartell de luxe en què figuren com a estrenes absolutes una obra de teatre sobre Tempesta, una òpera dirigida per Carme Portaceli, una actuació del ballarí de dansa clàssica Angel Corella i un espectacle de dansa contemporània inspirat en personatges femenins de Shakespeare L'esdeveniment ha estat definit pel seu director, l'escenògraf Paco Azorín, com "un festival de risc", guiat per espectacles que ofereixen una visió contemporània de l'obra de Shakespeare. Azorín, també ha assenyalat la seva pretensió que "Shakespeare ens parli avui" i que el festival "no sigui un aparador sinó generador d'idees i propostes".

El festival afronta la seva segona edició dotat d'un pressupost de 500.000 euros, davant els 360.000 de l'any passat. Aquest creixement ha estat possiblre gràcies al 40% de patrocini d'empreses privades i un 25% de finançament de l'Administració.

Inauguració amb La tempesta
El muntatge d'Helena Pimienta sobre La tempesta de Shakespeare serà l'encarregat d'encetar el festival els dies 12 i 13 d'agost. L'obra compta amb un repartiment de deu actors i una actriu, encapçalat per l'actor Àlex Angulo, que torna al teatre després de vuit anys d'absència i dedicat al cine.

El festival es tancarà, els dies 21 i 22 d'agost, amb l'òpera en dos actes de Benjamin Britten La violació de Lucrècia, dirigida per Carme Portaceli i coproduïda per l'Institut Valencià de la Música. L'òpera estarà interpretada per nou cantants i dotze músics, i entrarà el proper any a la cartellera del circuit teatral valencià i de la resta d'Espanya.

Actuació d'Àngel Corella De la programació en destaca l'actuació d'Angel Corella i dels solistes de l'American Ballet en què els ballarins actuaran interpretant una selecció de "pas-a-deux" inspirats en Shakespeare els dies 16 i 17 d'agost.

Una altra de les produccions del festival és "Ultim quadern de notes de William Shakespeare" un "text pertorbador" d'E. Bond que s'estrenarà el dia 13 d'agost dirigit per Antonio Simón amb un repartiment de quatre actors establerts a Catalunya i de procedència gambiana, andalusa, veneçolana i argentina. A més, el 15 d'agost arribarà al festival El rei Lear de Calixto Bieito presentat al teatre Romea de Barcelona, dins els actes del Grec.

Els organitzadors del festival han reservat també un espai en la programació per al públic infantil o familiar amb una proposta de teatre musical de Coco Comín sobre La comèdia dels errors, el dia 22 d'agost.

El festival se celebrarà a la masia fortificada de Can Ratés. El festival ha posat 5.500 entrades a la venda, amb preus que oscil·len dels 10 als 50 euros.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive