Judith Vives

Comença l'enderroc de la Nau Blava al Torrent de Vera d'Argentona

Els tràmits legals per tirar a terra aquesta nau il·legal s'han allargat prop de deu anys

L'ajuntament d'Argentona ha aconseguit, aquest matí, l'ordre per enderrocar la nau industrial de l'empresa metalúrgicas Jiménez, situada al Torrent de Vera d'Argentona. La fàbrica, coneguda popularment amb el nom de Nau Blava, es trobava en situació il·legal ja que s'havia construit en un terreny qualificat com a sol agrícola. Tot i no ser la única construcció il·legal d'aquesta zona, si que es la més emblemàtica per les seves dimensions.

L'ajuntament d'Argentona va obrir, fa deu anys, un expedient de disciplina urbanística que obligava a desmantellar la nau, que es va precintar per primera vegada l'any 97. Però els continus recursos presentats per l'empresa havien encallat el procés. L'últim recurs presentat, davant el Tribunal Suprem de Justícia, va ser desestimat ara fa un any. Superat l'últim entrebanc legal, la Nau Blava ja pot ser, finalment, enderrocada.

L'alcalde d'Argentona, Antoni Soy, ha valorat molt positivament l'enderroc de la Nau Blava, un “cas simbòlic que ara pot servir d'exemple per altre naus il·legals que hi ha a la mateixa zona”. Els operaris encarregats de l'enderroc han trobat avui una part de l'estructura de ferro de la nau ja desmantellada, però encara caldrà espara un parell de setmanes per veure l'edifici completament enderrocat.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive