capgros.com/ACN

Comença el procés per aclarir el cas de maltractament a la Llar d'Argentona

Les filles d'una l'anciana van denunciar la gerent del centre després d'haver-la colpejat

El metge, una de les cuidadores de la Llar d'Argentona i una de les filles de l'àvia que hauria estat maltractada el passat mes de febrer per la gerent de la residència, Manuela Àngela Lozano han començat a declarar davant el jutge. Segons la família de l'àvia, ja fa uns anys també la van colpejar i, a més, hi ha altres interns i cuidadors que expliquen casos similars. Segons la declaració que Lozano hauria fet davant el jutge quan va ser detinguda, hauria reconegut que "se li va escapar la ma".
Una de les filles d'Isabel Gómez, l'àvia de 91 anys que hauria estat agredida a la Llar d'Argentona, Pilar Pastor, ha explicat que ja ha parlat amb cuidadores del centre que comenten que el seu cas no és un cas aïllat. A més, Pastor comenta que ja fa uns quatre o cinc anys la seva mare també havia patit maltractaments per part de la gerent del centre, Manuela Àngela Lozano.
"Aquella vegada l'Àngela no va negar ni confirmar els fets i es va limitar a dir-nos que a ella ningú l'insultava", explica Pastor. Segons la filla de l'àvia agredida aquesta actitud "prepotent" és habitual ja que "sempre crida i parla malament als interns. Els maltracta també psicològicament". Pastor també explica que els cuidadors posen a dormir als interns a les sis de la tarda i els lleven de matinada perquè no se'ls apiloni la feina.
Segons la denúncia presentada per la família de l'àvia agredida per una de les propietàries, els fets van succeir el passat dimecres 8 de febrer. Aquell matí, la gerent del centre, Manuela Àngela Lozano, va colpejar l'àvia, que presentava lesions en un ull i al llavi superior. La denúncia es va fer a finals de febrer i a principis de març els Mossos d'Esquadra van detenir Lozano per un suposat delicte de maltractament. La dona, que va ser posada en llibertat amb càrrecs, va declarar en un primer moment que les lesions van ser accidentals, fruit d'un forcejament entre les dues. Davant el jutge, però, hauria reconegut que "se li va escapar la ma".
L'àvia presumptament agredida feia onze anys que era a la Llar d'Argentona, però segons ha confirmat la família, des de la setmana següent als fets, ja la van canviar de geriàtric. Pastor comenta que la seva mare està entrant en fases de demència però diu que ho recorda tot i que per l'edat que té 'està força bé'. En aquesta primera fase de declaracions, iniciades aquesta setmana, l'àvia no haurà de personar-se davant el jutge, que ja té la seva declaració per escrit.
De la mateixa manera, tampoc passarà a declarar la gerent de la Llar d'Argentona, Manuela Àngela Lozano, fins al dia del judici. De moment, Manuela Àngela Lozano continua exercint al centre on viu i treballa, segons les explicacions que ha fet la filla de l'àvia agredida: "L'Àngela viu en una de les habitacions de la residència, com els avis, i això no és bo, perquè mescla la vida personal amb la professional i després passa el que passa".
De cara a la celebració del judici, Pastor ja ha avançat que els diners de multa que pugui pagar la gerent de la Llar d'Argentona són el que menys l'interessa. "Vull que li tanquin el centre o que la inhabilitin per exercir aquesta feina", explica la filla de l'àvia agredida.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive