Paula Macias (CCOO) i Lluís Torrents (UGT)
Paula Macias (CCOO) i Lluís Torrents (UGT)

CCOO i UGT denuncien que se'ls ignora per a la reactivació econòmica del Maresme

Els sindicats renuncien a participar a la Mesa per a la Reactivació Socioeconòmica que convoca el Consell Comarcal

CCOO i UGT han anunciat que no assistiran aquest dijous a la constitució de la Mesa per a la Reactivació Socioeconòmica del Maresme perquè el Consell Comarcal, l'organitzador, "no els té en compte" a l'hora d'impulsar plans de reactivació econòmica arran de la crisi provocada per la Covid-19. Els sindicats asseguren que el consell vol tirar endavant les polítiques de reactivació sense el seu concurs saltant-se la concertació.

"Ens volen com a consultors però sense tenir en compte les nostres propostes i opinions", denuncien. Recorden que totes les mesures econòmiques impulsades pel consell amb fons d'altres administracions necessiten la validació dels agents socials i que si no arriben a un acord quedaran aturades. "No volem blocar res, però sí que se'ns escolti", alerten.

"Ens volen com a consultors però sense tenir en compte les nostres propostes i opinions"

En declaracions a l'ACN, Gonzalo Plata, secretari general de CCOO al Maresme, assegura que "no té cap sentit" assistir aquest dijous a l'acte de constitució de la Mesa per a la Reactivació Socioeconòmica del Maresme si el Consell Comarcal se salta el principi de concertació i no els tracta com a actors principals a l'hora de trobar solucions a la crisi econòmica. Plata a insisteix en que l'única cosa que demanen és que es tinguin en compte les seves opinions i propostes a l'hora d'elaborar aquests plans perquè ells representen gairebé el 80% dels treballadors de la comarca. Aquí, ha ofert "mà estesa" al Consell Comarcal per recuperar la concertació social i, a partir d'aquí, treballar de manera conjunta pel bé de la comarca.

La reunió amb el Consell Comarcal que va confirmar la data de 2021

Una reunió del Consell Comarcal del Maresme

 

El representant sindical atribueix la negativa del consell a tenir en compte els sindicats a "un mal càlcul electoral" que només servirà per bloquejar uns ajuts que el territori necessita. "Tota la promoció econòmica que fan és a partir de línies de finançament estatals i europees que sense la validació de la patronal i els sindicats queden bloquejades", ha assenyalat. Plata lamenta que ja "van tard" a l'hora d'implementar un pla de reactivació que és molt necessari i que municipis del maresme com Mataró o Pineda de Mar ja han impulsat.

La Mesa per a la Reactivació Socioeconòmica del Maresme marcarà les directrius i estratègies a seguir per a millorar l’ocupabilitat i reactivar l’activitat productiva dels 29 municipis de la comarca menors de 50.000 habitants (tots menys Mataró). A la trobada estan convocats, entre d'altres, ajuntaments, patronals i sindicats

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive