BARCELONA//

Capgròs impulsa un marketplace per a la ciutat i NEM s’hi adhereix

Capgròs impulsa un marketplace per a la ciutat i NEM s’hi adhereix

Tots els mataronins i mataronines que tenien proves mèdiques i visites ordinàries i no urgents han vist com, en els darrers dos mesos, han estat suspeses sine die a causa de l'emergència sanitària provocada pel coronavirus. El Consorci Sanitari del Maresme, que gestiona l'Hospital de Mataró, el sociosanitari Sant Jaume i els CAP de Mataró Centre i Cirera-Molins (a més del d'Argentona) va suspendre a mitjan mes de març tota l'activitat ordinària per poder fer front a tots els casos urgents de covid-19. Ara que el nombre d'ingressos per coronavirus s'està reduint, els centres mèdics mataronins es preparen per un progressiu retorn a la normalitat.

La reobertura, però, serà progressiva i molt condicionada a les mesures de prevenció i seguretat que cal tenir presents mentre l'epidèmia es mantingui i encara hi hagi pacients amb Covid-19 ingressats a l'Hospital de Mataró. 

Aquests són les mesures que s'aplicaran en l'Hospital i la resta de centres mèdics gestionats pel Cónsorci Sanitari del Maresme

 • Controls d'accés als centres per assegurar les mesures de prevenció necessàries –mascareta, higiene de mans, distància de seguretat. L'objectiu és garantir la seguretat tant pels pacients com pels professionals.
 • Evitar aglomeracions. El nombre de visites programades es reduirà per evitar que hi hagi massa gent a les sales d'espera. La presència d'acompanyants, per tant, també eestarà restringida. Els protocols de neteja que cal aplicar entre pacient i pacient mentre el risc de contagi sigui present farà que es redueixin la quantitat de proves a fer cada dia.
 • El mìnim contacte físic possible. Per prevenir contagis s'ampliarà la teleassistència, que ja utilitzen alguns serveis, de cara a reduir el contacte físic entre metge i pacient als casos imprescindibles.
 • Ordre per prioritat. Se citarà els pacients que més ho necessitin, enlloc de mantenir l'ordre cronològic de les cites que ja estaven programades. Els metges responsables priorritzaran les intervencions quirúrgiques, les visites als especialistes i les proves diagnòstiques  en funció de la patologia i de l'estat de salut de cada pacient.
 • Reprogramació telefònica. Aquesta setmana els centres mèdics començaran a trucar els pacients, començant pels que necessitin ser atesos de forma prioritària i, progressivament, s'anirà contactant la resta de persones. Des del Consorci es demana paciència i comprensió a les persones que tenen cites programades i que triguin en ser contactades, ja que la llista de trucades pendents és molt llarga. 

Comentaris (1)

Mar Fa 11 mesos
test5

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
 • Capgròs Comunicació, SL
 • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
 • Telf:93 790 45 46
 • info@capgroscomunicacio.com
 • redaccio@capgros.com
 • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive