Canet inaugura la Sala Centru, el teatre municipal a l’antic Centre Parroquial
Canet inaugura la Sala Centru, el teatre municipal a l’antic Centre Parroquial

Canet inaugura la Sala Centru com a teatre municipal a l’antic Centre Parroquial

Aquest mateix any s’ha d’estrenar la reforma de l’Odèon, que serà la ‘sala gran’ de la programació de Canet

Cap de setmana de festa i d’estrena a Canet de Mar. Dissabte es va inaugurar oficialment la Sala Centru, una de les dues que conformaran el Teatre Municipal de Canet. Aquest 2022 és l’any de la inauguració de sales teatrals ja que d’aquí a uns mesos han d’acabar les obres de l’Odèon. Totes dues sales s’aixopluguen sota el mateix nom promogut per l’Ajuntament i permetran a la localitat maresmenca donar sortida a l’activitat pròpia d’entitats i a tot tipus de programació.

La Sala Centru està ubicada on hi havia l'antic Centre Parroquial, conegut per tothom com "El Centru" i per això, la nova sala ha mantingut aquest nom tant de Canet. Serà la ‘sala petita’ del Teatre Municipal de Canet però l’acte de dissabte va comptar amb tots els honors i la presència de Natàlia Garriga, Consellera de Cultura de la Generalitat. Un “Bateig d'Arts” amb música, teatre, poesia, dansa i circ esperava els assistents en 12 passis de 100 persones màxim, per complir amb la normativa Covid. Hi havia expectació i en segueix havent esperant l’altra inauguració de l’any. 

Espectacle de Comediants per a l'estrena del Centru de Canet

Espectacle de Comediants per a l'estrena del Centru de Canet

D’aquí a uns mesos, l’Odèon

La inauguració de la Sala Centru és la primera de les dues en un any a Canet. Ben aviat s’ha d’estrenar la Sala Odèon amb el seu cafè teatre. Amb ell, Canet tindrà finalment l'equipament cultural tan llargament reivindicat. Aquestes inauguracions coincideixen amb els 50 anys de la mítica companyia Comediants, també de Canet. És per això que l'Ajuntament ha encarregat a aquesta companyia, i en concret a Jaume Bernadet Munné, la direcció artística de la temporada inaugural del Centru i de l'espectacle inaugural.

La coincidència en el calendari de les dues estrenes, explica l’Ajuntament de Canet ha plantejat la necessitat d'abordar els projectes de recuperació del teatre Odèon i del Centre Parroquial de manera coordinada “i d'afrontar el repte de crear el Teatre Municipal de Canet de Mar com a servei integrat pels dos espais a partir dels projectes corresponents”. Els dos espais del TMC, expliquen, “constitueix un potencial pel desenvolupament cívic i cultural de la població i una oportunitat per la revitalització del casc antic, des d'un punt de vista econòmic i urbanístic”.

 

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive