Un grup de joves llegeixen un manifest contra el racisme vers els Mena a Canet de Mar. Foto: ACN
Un grup de joves llegeixen un manifest contra el racisme vers els Mena a Canet de Mar. Foto: ACN

capgros.com / ACN

Canet de Mar clama contra les "actituds racistes i xenòfobes" que pateixen els MENA

Més de mig centenar d'entitats signen un manifest per ajudar els nouvinguts a integrar-se de manera "normalitzada" al poble

Els atacs de les darreres setmanes a centres d'acollida de MENA a Canet de Mar (Maresme) i Castelldefels (Baix Llobregat) ha mobilitzat el municipi maresmenc contra les "actituds racistes i xenòfobes" i a favor de la convivència i la diversitat. Més de mig centenar d'entitats del poble han signat un manifest per denunciar "la ràbia, la rancúnia o la venjança" i empatitzar "amb les dificultats que estan afrontant aquest joves" i "ajudar-los per a que formin part d'una manera normalitzada de la ciutadania". El text és obra de Sabrin Maati i Mariam Chaibi, dues adolescents d'origen marroquí que s'han criat i crescut al municipi: "A Canet viuen diferents comunitats des de fa molts anys i no podem tolerar aquests tipus d'actituds. Canet sempre ha estat un poble acollidor, i volem que ho segueixi sent".

Sobre els fets ocorreguts a Canet i Castelldefels, el manifests situa els MENA com a "víctimes del racisme, víctimes de la xenofòbia, víctimes de la intolerància, víctimes de la inseguretat, i sobretot víctimes d'un sistema que no els sap donar respostes". Als atacants als centres els acusen de "discriminar, assetjat i insultar" creant "odi" als pobles. El manifest també demana deixar de banda "les sigles MENA, els eufemismes, prejudicis" i convertir "l'estranger en proper" com a única recepta possible per combatre la xenofòbia: "Llavors descobrirem que som molt semblants i que entre ells i nosaltres només hi ha una diferència, un petit atzar".

"No creiem en les fronteres, perquè creiem en institucions al servei de les persones", relata el manifest, que titlla les divisions territorials de "línies que no signifiquen res, tanques de violència i murs de vergonya". Asseguren que aquesta realitat no existeix només a les fronteres físiques sinó que són també en "les pors, comentaris, dubtes i rumors" del dia a dia.

  •  Text

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive