Exemple de mentor i jove tutelat al Maresme
Exemple de mentor i jove tutelat al Maresme

Calen més mentors per a joves tutelats i extutelats del Maresme

Els voluntaris mentors són una figura crucial perquè aquests joves sortits de centres de menors puguin afrontar l'emancipació en edat adulta

Els adolescents i joves tutelats i extutelats que resideixen al Maresme necessiten més suport per fer front a la seva emancipació. Per aquest motiu, l'entitat Punt de Referència, que treballa amb aquest col·lectiu vulnerable, busca 40 mentors per acompanyar-los en aquest pas tan complicat per a ells. 

Els joves tutelats són aquells que, per diverses circumstàncies com la pobresa severa, migracions o situacions de maltractament, han passat part de la seva infància o adolescència en centres de menors. Quan arriben als 18 anys, perden aquest recurs de tutela i s'enfronten al repte de l'emancipació.  L'entitat Punt de Referència ha llançat la campanya "Un gest, un món", amb l'objectiu de trobar 40 persones voluntàries disposades a actuar com a mentores d'aquests joves, oferint-los l'ajuda necessària en aquest procés vital.

Punt de Referència, dedicada a facilitar la plena emancipació del jovent vulnerable, principalment dels joves extutelats, busca per aquesta campanya persones voluntàries que vulguin fer de mentors. No es requereix experiència prèvia, només ganes de compartir i acompanyar els joves en el seu camí cap a l'emancipació i la vida adultata. El proper dimecres, dia 3 de juliol es farà una reunió informativa al Cafè de Mar de Mataró, on persones que ja han fet de mentors compartiran les seves experiències amb aquelles que estiguin interessades en assumir aquest rol. 

El programa de mentoria social de Punt de Referència inclou trobades setmanals durant 9 mesos. Els mentors comencen amb una entrevista personal i reben 10 hores de formació per maximitzar el potencial de la col·laboració. Durant tot el procés, l'equip de Punt de Referència ofereix seguiment per assegurar que la relació sigui enriquidora per ambdues parts.

La mentoria social és una metodologia que facilita una xarxa de suport i confiança per al jovent en risc d'exclusió, millorant les seves oportunitats i trencant estigmes, alhora que potencia el creixement dels mentors. Les persones interessades poden contactar amb Punt de Referència a través del correu electrònic info@puntdereferencia.org, o bé omplir aquest formulari

Comentaris (11)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive