Vista de Calella, a la comarca del Maresme, on el turisme hi té molta força
Vista de Calella, a la comarca del Maresme, on el turisme hi té molta força

Calella rep 5 milions d'euros de fons europeus per renovar-se com a destí turístic

L'objectiu del projecte finançat pels fons NextGeneration és transformar Calella en una destinació turística intel·ligent i sostenible

VLM Capgros 1350x366 0322
 

L’Ajuntament de Calella, al Maresme, ha rebut 5 milions d'euros dels fons europeus NextGeneration per transformar el municipi en una destinació turística intel·ligent, sostenible i diversificada. Així ho defineix el consistori, que apunta que es vol consolidar un nou model turístic que vinculi la sostenibilitat a tots els seus àmbits, des de l'econòmic al sociocultural o mediambiental. 

La subvenció arriba de la mà dels fons Next Generation de la Unió Europea destinats a la transició verda i sostenible, a l’eficiència energètica, a la transició digital i a la millora de la seva competitivitat. En total, 17 destinacions catalanes, entre elles Calella, rebran prop de 50,5 milions d’euros de la tercera i última convocatòria del programa.

En l'àmbit de transició verda i sostenible, hi haurà actuacions com ara un sistema integral de previsió i gestió ambiental de la platja, la recuperació de les dunes de les platges de Calella, la gestió integral d'aigua de pluja i sanejament per a millora mediambiental i la millora del subministrament d'aigua potable a la zona hotelera.

El carrer Jovara de Calella. Foto: Maresme Film Comission
El carrer Jovara de Calella. Foto: Maresme Film Comission

També es faran actuacions d'eficiència energètica que contemplen la instal·lació de plaques fotovoltaiques al pàrquing litoral de Les Palmeres, en punts de càrrega elèctrica per a vehicles, en condicionar el Carrilet (tren turístic) per convertir-lo en transport urbà més net i en la incorporació de vehicles elèctrics a la flota municipal.

Pel que fa a la transició digital, una de les potes del projecte, s'impulsarà la telelectura digital de l'aigua potable en sectors turístics, la videovigilància i telegestió de passos subterranis de vianants, així com la implementació d’actuacions relacionades amb la senyalètica interpretativa intel·ligent, l’experiència immersiva digital de Calella, l’articulació de tecnologia per a l’escolta digital “social listening”, i eines de gestió com ara un CRM, que han de contribuir a la millora del Sistema d’Intel·ligència Turística (SIT) de Calella. 

El far de Calella, un paisatge mediterrani típic del Maresme
El far de Calella, un paisatge mediterrani típic del Maresme

A banda, es duran a terme actuacions de millora de l'accés de vianants i temperat de trànsit entre el passeig marítim i el Far, l'embelliment de l'entorn dels passos subterranis de vianants, la restauració Balaustrada del Passeig Manuel Puigvert i el desenvolupament de campanyes de sensibilització a residents, turistes i visitants i la gerència del PSTD

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive