L'Emplaça't continuarà present a la Festa Major de Cabrera
L'Emplaça't continuarà present a la Festa Major de Cabrera

Cabrera de Mar farà la Festa Major adaptant-la als nous protocols sanitaris

L’Ajuntament canviarà la ubicació d’alguns actes i només ha suspès els aquàtics de tot el programa previst

Cabrera de Mar no fallarà a la seva cita amb la Festa Major de Sant Feliu, del 31 de juliol al 3 d’agost. En un moment en que diferents localitats de la comarca del Maresme han anunciat ja la suspensió de les seves festes per les restriccions sanitàries derivades de la Covid-19, el govern del municipi treballa en la modificació d’ubicacions i protocols per poder celebrar els actes en motiu de Sant Feliu.

Cabrera contempla els diferents escenaris i estudia les prescripcions sanitàries per poder fer Festa Major. Es contempla que a finals de juliol la localitat –i la resta de regió sanitària– pugui estar en fase 2 o en fase 3 de desconfinament o ja en una situació de ‘nova normalitat’. La regidoria de Cultura avalua el tipus d’activitats permeses en cadascun d’aquests estadis i hi adaptarà la programació amb l’objectiu de mantenir la major part d’actes que conformen la festa.

El regidor de Cultura, Joventut, Participació Ciutadana i Ocupació i Empresa Sergi Teodoro assegura que “el que tenim clar es que anirem fins al final per a realitzar la millor Festa Major que puguem i que estigui al nostre abast i que garanteix les mesures i protocols sanitaris”. L’única decisió que ja s’ha pres és la suspensió per seguretat dels actes aquàtics –la Guerra d’aigua i el Remulla’t– mentre estudien com assegurar que tots els elements de la festa es puguin mantenir. Una de les coses que s’estudien és el protocol pels canvis de portadors de les figures o com realitzar els concerts en un context post Covid-19.

Aforaments controlats i canvi d’ubicacions

El regidor responsable de la Festa Major confia que “actes amb 800 persones d’aforament –el que permet el desconfinament– és més que suficient per garantir que els cabrerencs puguin gaudir de qualsevol acte de Festa Major del programa. L’altre cosa es si haurem de limitar a través d’entrades anticipades gratuïtes o simbòliques els actes amb aforaments grans on tenim participants d’altres municipis”. En aquest cas Teodoro assegura que “buscarem la manera de garantir els aforaments i que els cabrerencs puguin gaudir de la festa”.

Una de les mesures que es prendran segur és el canvi d’ubicació d’alguns dels actes per un recinte molt més gran per facilitar les distàncies de seguretat entre persones.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive