capgros.com/ACN

Cabrera demana ser municipi turístic per la petició de Carrefour

L'Ajuntament defensa l'interès cultural de les runes de l'antiga Laietania i CCOO denuncia la precarització del sector comerç

L'Ajuntament de Cabrera de Mar treballa des de fa mesos per aconseguir la declaració de municipi turístic, un distintiu que atorga la Generalitat als pobles i ciutats d'interès turístic i que dóna llibertat d'horaris als comerços. La petició és fruit de l'interès del Carrefour, instal•lat al terme municipal de Cabrera, per obrir durant més hores al llarg de l'any. Tot i reconèixer aquest extrem, l'alcalde, Jordi Mir, assegura que el poble té també un important llegat cultural, amb les runes de l'antiga capital romana Laietania. El consistori té intenció de fer visitables els jaciments en els pròxims anys. Per contra, CCOO denuncia que aquesta declaració només farà que precaritzar més el sector comerç.

Segons explica l'alcalde, la declaració de Cabrera com a municipi turístic serviria per preparar, de cara al futur, el projecte per fer visitables les runes de l'antiga capital romana de Laietania, que els romans van fixar al que ara és el terme municipal de Cabrera de Mar, abans de marxar a l'antiga Iluro, l'actual ciutat de Mataró. Actualment bona part d'aquestes restes estan en mans privades, però el Pla d'Ordenació Urbanística Municipal (POUM) preveu una permuta d'aquests terrenys. Quan s'aprovi definitivament el POUM i els jaciments passin a ser de titularitat pública, relata Mir, s'engegarà el procés perquè aquestes runes puguin ser visitables.

Malgrat això, l'alcalde reconeix que la petició a la Generalitat és fruit de l'interès de la superfície comercial Carrefour per poder obrir més hores al llarg de l'any. És per això que el sindicat CCOO s'hi ha posicionat en contra i ha fet arribar les seves al•legacions al consistori. Entenen que la mesura afectaria negativament les condicions laborals dels treballadors de Carrefour, AKI i Brico Depot. Les tres grans superfícies tenen seu a Cabrera de Mar i segons CCOO la mesura "perjudicaria la conciliació entre la vida laboral i familiar" dels treballadors: "Estem a favor de la creació de llocs de treball, però estem segurs que aquesta mesura no generarà cap nova ocupació i seran els propis treballadors actuals els que terminaran assumint les ampliacions de jornades de treball".

És per això que des del sindicat no veuen necessària la declaració de Cabrera de Mar com a municipi turístic i recorden que el municipi "no destaca pel seu volum turístic" i que la sol•licitud "es basa únicament en els interessos econòmics d'aquestes grans superfícies i no a una necessitat socioeconòmica de la població".

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive