Una cadira amfíbia per al bany assistit
Una cadira amfíbia per al bany assistit

Capgros.com/ ACN

Cabrera de Mar crea una platja completament adaptada per a discapacitats

Combina zones d'oci i activitats esportives ideades per a persones amb mobilitat reduïda

Cabrera de Mar compta, des d'aquest estiu, amb un tram de platja completament adaptat per a persones amb mobilitat reduïda. El projecte va més enllà de les passeres o del fet de disposar d'una cadira amfíbia per facilitar el bany. La platja dels Vinyals compta també amb una dotzena de places d'aparcament reservades per a persones amb discapacitat, disposa de banys i dutxes adaptats i s'ha habilitat una zona fixa d'ombra d'ús preferent per a aquest col·lectiu. En col·laboració amb el Club Nàutic, també s'ofereix la possibilitat de practicar esports aquàtics adaptats. L'instigador del projecte és l'esportista Alvaro Bayona, que posa com a exemple d'inclusió les plates del Cantàbric.

El projecte ha comptat amb la participació de l'Ajuntament de Cabrera de Mar, el Club Nàutic i el mateix Bayona. S'han transformat 50 metres de platja, davant mateix de les instal·lacions del Club Nàutic. L'últim tram de l'aparcament de sorra de la platja està reservat per a persones amb mobilitat reduïda i, des d'allà, diferent passeres fan accessibles tots els serveis.

A través de 60 metres de passeres es connecta l'aparcament amb els vestidors, el bany i les dutxes, tots ells adaptats, la sorra de la platja i el punt de bany assistit a través d'una cadira amfíbia. També permeten arribar a una zona d'ombra pensada per a aquest col·lectiu, el restaurant, l'escola de vela i esports nàutics.

Referent en polítiques inclusives
Amb aquest projecte, Cabrera de Mar vol esdevenir un referent de les polítiques inclusives que ajudi a sensibilitzar sobre les necessitats de les persones amb mobilitat reduïda. Alvaro Bayona assegura que les platges del Cantàbric són un exemple a seguir en aquest camp i treballa perquè Catalunya sigui també un lloc on emmirallar-se.

Bayona és esportista professional i fa cinc anys va quedar en cadira de rodes. Tot i això, la seva discapacitat no l'ha impedit continuar practicant esport i promovent l'esport adaptat, especialment l'aquàtic i de muntanya. "Ara aquí tots podem fer esport com la resta de la gent, sense cap risc", celebra. En aquest sentit, l'alcalde de Cabrera de Mar, Jordi Mir, destaca que el concepte de platja adaptada del municipi combina oci i esport, el que la converteix en un projecte "diferent" que ajuda al col·lectiu de persones amb mobilitat reduïda a que "gaudeixin plenament de les activitats d'estiu".

Arxivat a:

Comentaris (1)

Irma Fa 22 dies
Hola tengo una persona con movilidad Reducida y deseo ir ala playa pero no se como sacar cita previa y tampoco que playa ir alguien me puede ayudar gracias

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive