Carmanyoles que es poden aconseguir a les botigues.
Carmanyoles que es poden aconseguir a les botigues.

Irene Cortijo

Bosses i carmanyoles per reduir els residus a Argentona

La iniciativa forma part de la campanya 'Menys Residus, Argentona', impulsada per Medi Ambient i Promoció Econòmica

Els argentonins disposen, des del passat dia 10, de bosses de tela i de carmanyoles per evitar tot els embalatges –bosses, safates de porexpan o papers d'alumini- que els comerciants fan servir per entregar els seus productes. Aquestes bosses i carmanyoles, que formen part de la campanya “Menys Residus, Argentona” es poden aconseguir a les mateixes botigues. Aquesta campanya ha estat impulsada per la regidoria de Medi Ambient i de Promoció Econòmica de l'Ajuntament d'Argentona i la Unió de Botiguers d'Argentona amb l'objectiu de reduir els residus que es generen quan es va a comprar.

La iniciativa inclou uns vals que permeten al ciutadà anar a recollir el material de la campanya: una bossa de nylon plegable de la grandària d'un mòbil per poder anar a comprar sense fer servir bosses de plàstic; i dues carmanyoles, una de gran per a la carn i el peix i una de més petita per posar-hi l'embotit i els formatges. El projecte, a més, es farà extensiu a les escoles del municipi al setembre. Un tècnic de mediambient es reunirà amb pares, mares, mestres i alumnes perquè els més joves portin l'esmorzar i el berenar en carmanyola, el conegut popularment com a tupper.

El regidor de Medi Ambient, Jordi Pinart explica que “la iniciativa ha estat ben rebuda pels comerciants i ara caldrà que els ciutadans s'impliquin com ho han fet fins ara amb la recollida porta a porta de les fraccions de la brossa”.L'objectiu és evitar l'ús de safates de porexpan, plàstics, paper de plata o d'altres elements d'embalatge. La bona conducta dels vilatans serà premiada amb productes de les mateixes botigues que hi participen.

El projecte ha rebut la subvenció del 70% per part de l'Agència Catalana de Residus.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive