La presència de porcs senglars ha augmentat a Sant Vicenç
La presència de porcs senglars ha augmentat a Sant Vicenç

Batudes per reduir la presència de porcs senglars a Sant Vicenç de Montalt

Els caçadors duran a terme batudes en les properes setmanes, autoritzades per la Generalitat, davant l'excessiva presència dels animals salvatges en zona urbana

La Generalitat ha autoritzat la realització de batudes de caça per intentar controlar la presència de porcs senglars a l'entorn de Sant Vicenç de Montalt. Aquests animals s'han convertit en un problema al municipi maresmenc, tal i com també està passant en altres ciutats i pobles de la comarca.  

Durant les properes setmanes es duran a terme diverses batudes,que aniran a càrrec de caçadors amb llicència de la Societat de Caçadors d'Arenys de Mar-Sant Vicenç de Montalt, anirà a càrrec de caçadors amb llicència, i que serà supervisada per la Policia Local i el cos d'Agents Rurals.

El dispositiu davant de les constants alertes dels veïns sobre la presència de porcs senglars a la via pública, que poden generar incidències a la zona urbana com ara accidents de trànsit, destrosses a parcs, jardins i mobiliari urbà, contenidors tombats i també atacs esporàdics a animals domèstics. La Generalitat autoritza els consistoris a organitzar batudes puntuals per a reduir la població.  

Els porcs senglars s'han estès molt pels voltants de les ciutats i pobles catalanes ja que no tenen predadors i identifiquen els espais humanitzats com a àrees segures on aconseguir aliments amb facilitat, ja sigui en contenidors de residus, papereres o directament ofert per les persones. Des de les administracions, a banda de reclamar que no se'ls doni menjar, s'aconsella a la ciutadania evitar moviments o sorolls bruscos si es troben molt a prop de l'animal, perquè ho podrien interpretar com a una amenaça directa; a no apropar-se ni tampoc tocar-los i no alimentar-los, perquè així perden la por a les persones.

 

Comentaris (3)

hipocritas Fa 22 dies
y respecto a la masiva presencia de delincuentes en Mataró y comarca que hacemos? aqui nadie se mueve desde el ayuntamiento y Generalitat? Estos si son un peligro para la población, haceroslo mirar hipocritas que los animales no hacen nada pero esos delincuentes que vienen de todas partes eso sí hacen daño a niños, mujeres, avis y mucho daño ademas y miedo tienen todos y no a estos jabalies
Mesures medievals Fa 22 dies
A segle XXI i encara amb mesures pròpies d'etapes molt llunyanes... En comptes d'evolucionar i aprendre de les innovacions en matèria de control poblacional es prefereix matar. Matar en comptes de buscar alternatives. Matar en comptes de mirar més àmpliament i entendre que els estem deixant sense espai. Perquè la veritable plaga som els humans, i sort tenim que cap altra espècie hagi decidit fer el mateix amb nosaltres.
Mataronina Fa 22 dies
Des d'inicis de l'història el propiament dit caçar es far per tal d'alimentar a una població i evitar el descontrol de la població que hi ha per gent ignorant que els va donant menjar com els animals domèstics. Ara es el que hi ha superpoblació..... Jo no dic que els polítics també tinguin a veure destrossant la muntanya amb tanta edificació.
i dels que fan mal de debó què Fa 23 dies
També tenim al Maresme tota una serie d'animals salvatges que fan molt més mal que aquests pobres animalots dels porcs senglars i sense cap necessitat. Aquests almenys no roben ni cremen cotxes i camps ni ocupen ni violen. I no veiem que poseu el crit al cel. Ja no diem que es faci batudes pero sí que es detinguin i entrin a la presó per tant de mal que fan a la nostra comarca.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive