Augmenta poc la població estrangera resident al Maresme
Augmenta poc la població estrangera resident al Maresme

Augmenta poc la població estrangera resident al Maresme

4 de cada 10 estrangers provenen de l’Àfrica, essent el Marroc el primer país d’origen amb la Xina al segon lloc

El Marroc segueix consolidat com el primer país d'origen des de l'any 2.000

Al Maresme hi ha registrades 56.897 persones estrangeres segons les dades de l’Observatori de Desenvolupament Local del Consell Comarcal. Suposa un augment del 0,28%, de només 160 persones però contrasta amb el darrer balanç en el que els estrangers havien anat a la baixa. La mitjana és del 12,31%, a la franja baixa de les comarques catalanes: el Maresme és la 29a comarca catalana en percentatge de persones estrangeres. 

La distribució i concentració territorial de la població estranegra és molt desigual entre els municipis de la comarca. El municipi amb una major proporció de població estrangera és Calella amb un 18,53% i la menor a Òrrius amb un 2,40% encara que, lògicament, per dimensió, en valors absoluts Mataró és el municipi que més en concentra (21.245). A nivell de percentatge, la capital és el tercer municipi amb més estrangers, un 16,47%. 

Àfrica i el Marroc segueixen dominant

Quant a l'origen-continent, la majoria de les persones estrangeres de la comarca provenen de l'Àfrica (36,97%), seguides per les que ho fan d'Europa (29,26%), d'Amèrica (22,75%), de l'Àsia (10,91%) i d'Oceania (0,1%). En relació a un any abans, ha baixat el pes de persones de l'Àfrica mentre que ha incrementat el de la resta d'orígens-continent.

Per països, el Marroc segueix consolidat com el primer país d'origen de les persones estrangeres residents al Maresme, lloc que ocupa des que se'n publiquen dades (any 2000). Pel 2022 es computen 14.663 amb aquesta nacionalitat, el 25,77% del total. Les segueixen les de la Xina (3.978; 6,99%), Itàlia (3.926; 6,90%), Gàmbia (2.383; 4,19%) i el Senegal (2.325; 4,09%).

Existeix una divergència per sexe segons la nacionalitat-continent. Les més evidents són en les americanes, amb major presència femenina (58,43%) que masculina (41,57%), i les oceàniques, africanes i asiàtiques en què la balança està clarament decantada cap els homes. 

Més joves que els espanyols

En conjunt, l'estructura de la població estrangera és més jove que la mitjana comarcal i que la de nacionalitat espanyola. La població jove estrangera (0-29 anys) té un pes del 34,09% mentre que en la de nacionalitat espanyola és del 29,92%, i del 30,43% pel conjunt de la comarca. Aquella de 30-64 anys té un pes del 60,24%, més de la meitat doncs en edats plenament actives, i del 48,89% per la de nacionalitat espanyola i 50,28% en el seu conjunt. I, finalment, la població de 65 anys i més amb nacionalitat estrangera té un pes del 5,67%, del 21,20% l'espanyola i del 19,29% en l'agregat comarcal.
 

Comentaris (12)

Daniel Fa 6 mesos
El titular no tindria que ser aquest. Tindría que dir "Disminueix molt la població extrangera resident al maresme"
Plens Fa 6 mesos
No pot augmentar...ja estàn tots aqui
jordi Fa 6 mesos
Han venido a quedarse y a hacer que tu i yo cambiemos nuestras costumbres y nuestras hijas lleven pañuelo. Ellos no se mueven ni un milimetro. Su religión va por delante de todo, leyes, normas, costumbres... en unos años nos van a arrinconar y se lo quedan todo. El mundo será musulman en unas decadas.
rius Fa 6 mesos
i la ilegal també augmenta poc? kjajajaj quin acudit
Als alcaldables i al Bote Fa 6 mesos
Deixeu-vos ja de paripé i mirar a un altre lloc. O us preneu en serio l'acollida i poseu els punts a les i als vostres partits a Madrid, o Mataró cada cop serà una ciutat més desigual. No volem que Mataró sigui Marsella.
Calle Rosellón Fa 6 mesos
En la foto sale la calle Rosellón. Como vecino os invito a pasar en cualquier momento. Valoráis con vuestros propios ojos una realidad de Mataró que algunos quieren negar. Ni es bueno ni malo, solo que la calle es otra.
matissem, si us plau Fa 6 mesos
Incrementa la població estrangera pobre. Mataró només atrau població internacional, sobretot del Marroc pobre. Amb càrregues familiars, dificultats per poder treballar....és una realitat.
Mataroní Fa 6 mesos
Imagino, que augmenta poc per que ja no hi caben més
El futur és aquí... Fa 6 mesos
Barris on no es parla català. Espai públic diferents conflictius i mal gestionats. Escoles aparcament per la Generalitat. Una ciutat cada cop més pobre... Gràcies ERC PSC
? Fa 6 mesos
Trobo que es queden curtes aquestes estadístiques. Ara que ja tenen dades contrastades per origen , edat, sexe ... ,podrien extrapolar amb dades de antecedents policials i saber la realitat a la que ens han portat les polítiques de portes obertes i campi qui pugui

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive