Punt on hi ha les càmeres de seguretat que posaven multes indegudes. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar
Notícies relacionades
Punt on hi ha les càmeres de seguretat que posaven multes indegudes. Foto: Ajuntament d'Arenys de Mar

Aturen una càmera de trànsit perquè posava multes indegudes

El sistema de videovigilància a l'estació de Renfe d'Arenys de Mar multava vehicles sense motiu, a causa d'un error informàtic

Un error informàtic ha fet que una càmera de videovigilància a l'N-II del Maresme multés els vehicles de forma indeguda i indiscriminada. L'Ajuntament d'Arenys de Mar, on es troba ubicat el sistema, ha reconegut l'error i l'ha aturat mentre no se soluciona aquest funcionament irregular.

Segons ha informat el consistori arenyenc en un comunicat, la càmera de videovigilància instal·lada davant de l'estació de Rodalies, que s'havia posat en marxa recentment, no funcionava de forma correcta, segons han pogut confirmar els tècnics municipals. En concret, multava tots els vehicles que entraven a la zona restringida. Per aquest motiu, s'ha decidit suspendre tot el sistema sancionador que hi estava vinculat. L'Ajuntament també s’ha ordenat als serveis jurídics municipals la paralització de tots els expedients afectats.

Tot plegat es produeix després que nombrosos veïns i usuaris de la carretera fessin arribar les seves queixes al consistori ja que els havia arribat una multa sense que, al seu parer, no haguessin superat el temps permès d'aturada. L'Ajuntament d'Arenys de Mar ha demanat disculpes a totes les persones afectades per les molèsties que ha creat aquesta situació. El proper 3 de febrer és la data límit dels pagaments voluntaris de les primeres sancions. Això ha fet que moltes de les persones sancionades encara no hagin liquidat la multa.

El procés sancionador vinculat a les càmeres va començar a funcionar el 13 de novembre passat. Les primeres multes van arribar setmanes després i, davant les queixes dels suposats infractors, es va confirmar la situació irregular. L'Ajuntament ha notificat a l’empresa que va proveir el sistema de videocàmeres l’obertura d’un expedient per determinar si s’han produït deficiències i si aquestes incorren en responsabilitats per ser depurades d’acord a dret. 

L'objectiu principal de d'aquestes càmeres de control viari, que es van instal·lar la tardor passada, és el respecte del semàfor de l'N-II i ajudar a garantir la seguretat del pas de vianants que van o venen de l'estació de Rodalies. El sistema també controla l'espai d'aparcament reservat per l'aturada d'autobús perquè no quedi bloquejat per altres vehicles.

 

Arxivat a:

Comentaris (2)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive