L'artista maresmenc Perejaume, doctor honoris causa
L'artista maresmenc Perejaume, doctor honoris causa

L'artista maresmenc Perejaume, doctor honoris causa

La universitat UVic-UCC vol reconèixer la seva trajectòria i el compromís amb la cultura catalana, la llengua i el territori

La Universitat de Vic-Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) investirà doctor honoris causa l’artista i poeta català Pere Jaume Borrell i Guinart (Sant Pol de Mar, 1957), conegut com a Perejaume, el pròxim abril. El Patronat de la Fundació Universitària Balmes (FUBalmes) va aprovar, el 20 de desembre de 2023, la concessió del títol arran de la proposta sorgida de la Facultat d’Educació, Traducció, Esports i Psicologia d’aquesta universitat. D'aquesta manera, es vol reconèixer la seva reconeguda trajectòria artística i "el seu compromís amb la cultura catalana, la llengua i el territori". Es tracta del primer doctor honoris causa de l’àmbit artisticoplàstic que atorgarà la UVic-UCC.

Segons explica la UVic-UCC en un comunicat, la mirada artística de Perejaume s’inspira en autors com ara Joan Brossa, J. V. Foix i Jacint Verdaguer. "Les seves obres qüestionen les relacions entre la natura i la cultura, i entrellacen la creació plàstica i literària amb propostes que van de l’escultura a la paraula, passant per l’acció, el vídeo i el so".

Des del 1974 fins a l’actualitat ha fet més de de 130 exposicions individuals, tant a Catalunya com a l’estranger, i és autor d’una trentena de llibres amb els quals ha conreat diversos gèneres literaris. El 2005 va ser guardonat amb el Premi Nacional d’Arts Visuals, concedit per la Generalitat, per l’obra 'Els cims pensamenters' i el 2006 va rebre el Premi Nacional d’Arts Plàstiques, concedit pel Ministeri de Cultura d’Espanya.

El 2021 ho va ser Lluís Bassat

Perejaume és el segon maresmenc que en pocs anys és investit honoris causa a la UVIC. El novembre del 2021 la Universitat de Vic - Universitat Central de Catalunya (UVic-UCC) va investir doctor 'honoris causa' el publicista i fundador del grup Bassat Ogilvycom a reconeixement a la trajectòria professional en publicitat, comunicació i màrqueting així com a la seva vessant filantròpica com a protector i col·leccionista d'art. 


Les notícies més importants de Mataró i Maresme, al teu WhatsApp

  • Rep les notícies destacades al teu mòbil i no et perdis cap novetat!
  • Entra en aquest enllaç, fes clic a seguir i activa la campaneta

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive