L’artista Joan Pannon, fill predilecte d’Argentona
Notícies relacionades
L’artista Joan Pannon, fill predilecte d’Argentona

L’artista Joan Pannon, fill predilecte d’Argentona

Alma mater del projecte L’Aixernador, Pannon esdevindrà aquest dissabte 19 el setè argentoní amb aquesta distinció

Dia important, aquest dissabte 19, per Argentona. L'Ajuntament de la localitat reconeixerà a Joan Pannon com a fill predilecte del municipi, homenatge que vol distingir la seva activitat artítica i cultural, així com les diferents donacions de fons d'art que ha lliurat desinteressadament a la vila.

Pannon és una de les figures artístiques i intel·lectuals més importants d’Argentona i del Maresme. De la seva trajectòria en destaca la seva contribució en el projecte cultural i editorial L'Aixernador, que va mantenir una intensa vida artística, cultural i editora durant dues dècades, entre 1975 i 1995.

De resultes de la seva trajectòria, va recopilar un arxiu de gran qualitat i vàlua que ha anat cedint a Argentona. Aquest mateix any signava la tercera cessió, un important fons d'art format per gairebé 150 obres, majoritàriament pintures, però en la que també s'hi troben gravats, escultures, monedes, orfebreria i figures del Perú. Es tracta de la tercera cessió permanent a l'Ajuntament per part de Pannon del seu fons artístic personal, després de les donacions que ja es van dur a terme als any 1997 i 2006.

Una entrevista amb Pannon, aquest mateix any, de l'escriptora Emilia Illamola

 

Pannon esdevindrà, doncs, el setè fill predilecte d’Argentona. Anteriorment han rebut aquesta distinció de fills predilectes del municipi l'Esteve Canal, a títol pòstum; Josep Lladó, Lluís Serra; Joan Padrós, també a títol pòstum, Vicenç Esteve i Lina Casanovas.

L’acte de dissabte

L'acte es durà a terme al Saló de Pedra, a les 6 de la tarda, i preveu la participació de l'homenatjat, Joan Pannon, així com d'Oriol Marfà, encarregat de fer la lectura de la glosa; de l'alcaldessa, Gina Sabadell i el regidor de Cultura, Àngel Puig. També s'amenitzarà la concessió del títol de fill predilecte d'Argentona amb la interpretació de diverses peces musicals, a càrrec de l'Associació Musicargentona.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive