La casa de l'arquitecte mataroní
La casa de l'arquitecte mataroní

Irene Cortijo

Argentona negocia aconseguir la Casa Puig i Cadafalch

L'Ajuntament ha inclòs aquest edifici en el nou Pla General d'Ordenació Urbana amb la intenció d'aconseguir-lo com a equipament municipal.

La Casa Puig i Cadafalch d'Argentona es troba actualment en un estat de conservació deplorable. El pas dels anys i la manca de tasques de rehabilitació han desembocat en el fet que l'edifici es trobi en un estat crític. Davant d'aquest fet constatable, l'Ajuntament va decidir incloure l'edifici al nou Pla general d'Urbanisme amb la intenció de convertir l'edifici en propietat municipal a través d'una permuta amb la propietària. Aquesta, però, no està d'acord amb aquesta mesura, tal i com va manifestar al diari La Vanguardia el 31 de gener.

Ara el cas es troba en procés de negociacions segons va explicar la regidora d'Urbanisme, Montse Brugal. Es dóna la circumstància que l'any 1981, Generalitat i consistori ja van intentar, sense èxit, fer-se amb la propietat de la casa. Qui ja ha alertat des de fa temps del precari estat de conservació d'aquest edifici, considerat monument, és el Centre d'Estudis Argentonins.

Equipament obert a tothom
El responsable de la secció de patrimoni d'aquesta entitat, Enric Subiñà, s'alegra que finalment l'Ajuntament s'hagi decidit a actuar. Pel Centre d'Estudis Argentonins, el futur de la Casa Puig i Cadafalch hauria de ser el de convertir-se en equipament públic obert a tothom. La Casa Puig i Cadafalch, que es va acabar l'any 1905, ostenta la catalogació de bé d'interès cultural, amb la categoria de monument.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive