Un moment de la diada de Sant Domingo, central de la Festa Major d'Argentona
Un moment de la diada de Sant Domingo, central de la Festa Major d'Argentona

Argentona manté la Festa Major, adaptada a la nova situació

Alguns dels actes rituals d’Argentona com el pregó, el vot de poble i la benedicció de les aigües es faran sense públic i per streaming

Argentona aguanta, parapetada rere d’importants mesures de seguretat i prevenció, l’envit que sembla endur-se per endavant totes les festes majors de la comarca. L’Ajuntament manté el programa, totalment adaptat a la nova situació, i farà el seguiment de la situació de la Covid-19 i les restriccions que puguin imposar-se des de la Generalitat per operar en conseqüència. Això sí, hi ha actes que es faran segur. Sense públic i per streaming.

Dos escenaris amb aforament acotat centren el programa

Des de l’Ajuntament es manté un compromís tan tècnic com polític amb la celebració de la Festa Major, si bé òbviament supeditant molts dels seus actes a les restriccions i recomanacions sanitàries. “La programació és molt minsa comparada amb altres anys però hem reformulat tot el que hem pogut, suspès el que no podia tenir alternativa i concentrat la programació en dos espais -les escoles Riudemeia i Les Fonts- on se seguiran estrictes controls d’aforament, amb reserva prèvia i app pròpia i també sanitàries” expliquen des de l’Ajuntament argentoní. 

Festa major d'Argentona/ R.G.

El correfoc i els focs artificials es podrna seguir des dels balcons/ R.G.


Actes rituals sense públic i per streaming

El pregó, el vot de poble i la benedicció són "sagrats"

A Argentona es considera que hi ha actes que donen sentit litúrgic a la Festa Major i que s’han de fer sí o sí i per això els plantegen sense públic i amb retransmissió en directe. Són el pregó, el vot de poble i la benedicció de les aigües. Es faran amb la presència mínima però es mantindran. També la coetada i el repic de campanes és segur. Respecte altres elements de la festa com els Gegants i capgrossos s’exposaran durant els dies de Festa Major i de correfoc n’hi haurà però instant els veïns a mirar-lo des dels balcons.

També és segur el castell de focs tradicional amb el que culmina el dia central de la Festa Major de Sant Domingo, el 4 d’agost. Es dispararà, això sí, de forma descentralitzada des de diferents terrasses i punts alts de la vila de manera que en puguin gaudir tots els argentonins sense reunir-se a un punt concret. 

Arxivat a:

Comentaris (1)

Joan Fa 2 anys
Vaija uns altres em questio de festes no hi a ni respecte ni malelties jo dels sanitarias faria vaga si es fan festes majors que si possin els del ajuntament a fer hores extres

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive