-
-

capgros.com

Argentona inicia la temporada teatral amb doble ració de Rubianes

L'èxit de venda d'entrades i abonaments ha obligat a programar-ne una segona funció.

“Lorca eran todos”, escrita i dirigida per Pepe Rubianes, inaugura aquest dissabte la Temporada de Teatre, Música i Dansa d'Argentona. L'obra ha generat una forta polèmica a causa de les reflexions que Rubianes va fer al programa de TV3 “El Club”sobre la unitat d'Espanya. Això va propiciar una campanya contra l'actor i director que va veure's obligat a retirar l'obra de la programació del Teatro Español, de titularitat pública.

De moment, l'acollida dels argentonins ha estat molt bona. L'èxit de venda d'entrades i abonaments ha obligat a programar-ne una segona funció. “Lorca eran todos” narra els últims dies de vida del poeta andalús i representa un homenatge a Lorca i a totes les víctimes del franquisme. L'obra es basa en els textos d'Agustín Penón, Ian Gibson, Eduardo Molina Fajardo i José Luís Vila Sanjuan, historiadors que han investigat sobre la mort del poeta. El muntatge consta d'onze actors, que donen vida als diferents personatges del “via crucis” lorquià: Lorca a Madrid el 36, el poeta a Granada, Lorca amenaçat, amagant-se a casa del poeta Luis Rosales, detingut i afusellat.

Rubianes, nascut a Villagarcía de Arosa el 1947, va arribar de petit a Catalunya, on ha desenvolupat tota la seva carrera professional. Als setze anys va debutar damunt dels escenaris i a finals dels anys setanta va col·laborar amb algunes obres de la companyia Dagoll Dagom. El 1981 va emprendre la seva carrera en solitari, amb obres com “Pay-Pay”, “Sin palabras”, “Por el amor de Dios”, “Ssscum!” o “Rubianes, solamente”.

Dissabte dia 24 • Al Centre Parroquial d'Argentona a les set del vespre i a les deu de la nit. Preu: 15 euros.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive