Capgros.com

Argentona es converteix en un Fòrum de la Ceràmica

La Fira del Càntir reflexiona sobre la ceràmica i cultura popular amb la Mostra de Cinema i Vídeo i el debat sobre l'estat de la ceràmica a Catalunya

La Fira Internacional de Ceràmica i Terrissa d'Argentona arriba a la meitat de la seva edició amb els actes que han de servir per a reflexionar i crear fòrum al voltant de les característiques de la ceràmica i la terrissa.
Avui es clou la Mostra de Cinema i Vídeo sobre ceràmica que ahir va oferir "Ocumicho, salvado por los diablos”, una producció suïssa del 2002 que parla del poble indi de l'estat mexicà de Michoacán, que s'ha fet famós per la seva adoració a la verge i la producció paral·lela d'imatges de culte al diable.
Ahir també es va projectar “L'arbre du voyager”, una obra francesa que narra una trobada entre un ceramista japonés, un terrisser gal i el mestre ceramista d'origen hindi Wali Hawes per a crear un "arbre de foc", un espectacular obra ceràmica que crea un enorme cilindre ceràmic de foc de diversos metres d'altura. Aquesta nit el protagonista del film Wali Hawes serà a les deu de la nit a la Plaça de l'Esglèsia per a coure en directe un "Arbres de Foc".
La Mostra de Cinema deixa bon gust de boca

Demà la Mostra de Cinema i Vídeo continuarà amb dues sessions diferents, una a les 12.00 del migdia i una altra a les 16.00 de la tarda. Al matí es podran veure dues produccions espanyoles molt lligades amb l'etnografia: "Las Loceras de El Cercado" de E. Monesma, i “La ceràmica negra de Verdú" dirigida pel català Oriol Saula.
A la tarda es projectarà la videocreació "Ceramistes catalans a Giroussens" i el projecte audiovisual del ceramista gallec Miguel Vázquez "Acción Vírica 1", que s'estrena de forma absoluta a tot l'estat espanyol. Al final de les projeccions hi haurà la presència de productors, protagonistes i directors de les obres per a parlar-ne.
Un Fòrum de referència a l'estat espanyol

Des de la organització es vol convertir la Fira del Càntir en un gran Fòrum sobre la ceràmica i la cultura popular. Ahir va haver-hi un debat sobre la situació i futur de la ceràmica catalana, amb la participació de: Gemma Amat (directora del Centre Català d'Artesania de la Generalitat), Joan Carrillo (ceramista), Josep Mestres (terrissaire), Dolors Ros (directora de l'Escola de Ceràmica de La Bisbal) i Emili Sempere (ceramòleg).
Temes com la necessitat de renovar el sistema educatiu en l'artesania, millorar les campanyes de difusió i coneixement de l'artesania tradicional o la urgència de fer arribar d'una manera fàcil i àgil la cultura popular al gran públic van sorgir en un debat molt concorregut amb artesans i responsables de fires i esdeveniments culturals d'arreu de l'estat espanyol, França, Alemanya o Portugal.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive