Emma Teixidó

Argentona demana el tancament de la Pedrera de Feu

L'entitat ecologista Natura ha convocat una manifestació aquest diumenge a la que s'espera que s'hi adhereixin més de 50 entitats

Entitats, veïns i partits polítics d'Argentona s'aplegaran el proper diumenge dia 28 sota un mateix lema per demanar el tancament de la Pedrera de la Feu. L'entitat ecologista Natura ha aconseguit que fins a cinquanta col·lectius s'adhereixin a la manifestació d'aquest diumenge, a més del recolzament de l'Ajuntament, i signin el manifest en el que es demana la finalització dels treballs a la pedrera.

El recorregut sortirà a les dotze del migdia des de la Plaça Nova i caminarà cap al Carrer Gran, Plaça de Vendre, Torres i Bages fins a la Plaça de l'església. Després enfilarà pel carrer Lladó, Josep Solé, Baró de Viver i fins a l'entrada de la Pedrera de la Feu. Allí mateix s'hi farà la lectura del manifest, a càrrec del periodista argentoní Gonçal Calvo. L'objectiu final és demanar, un cop més, la implicació dels ens públics responsables perquè tanquin la Pedrera i així poder restaurar el medi natural afectat de la manera més sostenible.

antecedents de la queixa
Fa cinc anys que l'entitat Natura reivindica el tancament de la Pedrera de Feu perquè, segons explica el seu responsable Oriol Bassa, l'empresa Vinardell S.A. està explotant més enllà dels limits que els permet la llei. La darrera reunió que es va celebrar per acabar amb els treballs de Vinardell S.A., ara fa un parell de mesos, en va ser una de ben multitudinària. Una cita a cinc bandes on hi van ser presents Isabel Rueda, delegada de Medi Ambient de la Generalitat; Antoni Soy, alcalde d'Argentona; els representants de l'empresa concessionària Vinardell S.A, els agents rurals i els afectats representats en aquest cas per Blanca Maragall per part dels veïns i Oriol Bassa representant a Natura. La reunió va servir per fer un aixecament topogràfic en acord de totes les parts mitjançant GPS i el treball de dos agents rurals.

Encara a l'espera de rebre els resultats, Natura continua amb la tasca de conscienciació de la població. Però a més, amb la manifestació de diumenge, es demanarà també a les institucions supramunicipals que tanquin la pedrera. Un dels clams de l'entitat promotora de la manifestació és modificar de manera immediata el pla de restauració que s'inscriu dins de la llei d'activitats extractives en espais naturals i mirar d'imposar les sancions pertinents a l'empresa per sobrepassar el límit del territori permès.

Segons Natura, els treballs a la pedrera, no només malmeten el medi natural en qüestió, sinó que també ocasionen des de fa temps problemes de circulació pel trànsit de camions i excavadores. Les molèsties que generen als veïns més immediats són els sorolls, la polseguera i en general al poble: la degradació dels carrers per on hi ha tot aquest moviment circulatori. Per això, l'entitat també demana que, mentre no s'aturen els treballs, l'empresa s'adigui a la normativa vigent.

La Pedrera de la Feu, a més de tots aquests problemes que genera, extreu cada any fins a cent mil metres cúbics de pedra, el que representa fins a dues centes cinquanta vegades la capacitat de la piscina municipal d'Argentona.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive