-
-

capgros.com / ACN

Arenys de Munt vol urbanitzar la riera per evitar nous danys per la pluja

Les obres d'urbanització superficial començaran a finals d'any i els veïns hauran de fer contribucions especials per poder sufragar l'obra

L'Ajuntament d'Arenys de Munt vol iniciar abans que acabi l'any les obres d'urbanització superficial de la riera del poble, la principal artèria del municipi i epicentre dels danys materials cada vegada que es dóna una rierada important, com la d'aquest diumenge. El projecte està aprovat des de l'any 2007, però fins a aquest mandat no s'ha afrontat amb decisió l'execució de les obres. El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Alfons Molons, adverteix que "el risc zero no existeix", però espera que amb la culminació de l'obra es pugui minimitzar l'impacte de les rierades: "Durant un quilòmetre i mig no hi ha cap entrada d'aigua al caixó de la riera i tota la pluja que cau va directament a al llera".

La intensa pluja que va caure al nord del Maresme aquest diumenge han deixat la riera d'Arenys de Munt amb la imatge habitual després d'aquests episodis. Desaigües taponats de canyes i fullaraca, cotxes enganxats, algun baix inundat, sorra acumulada i la llera inestable per al pas de vehicles. Des de la passada nit, una excavadora d'un pagès del poble i membres de la brigada municipal treballen per tornar la normalitat a la vila, molt acostumada aquest tipus de situacions. "Cal condicionar la llera de la riera, que queda molt desestabilitzada i netejar les reixes dels desaigües de canyes i roques".

Situació freqüent
La situació es repeteix amb certa freqüència, tot i que des de l'any 2010 la riera està canalitzada i, al capdamunt, s'hi va instal·lar una bassa de regulació de les aigües pluvials que baixen de la muntanya. El principal problema, segons Molons, és que encara manquen dos actuacions importants, la canalització d'un rial adjacent i la urbanització superficial. "Són dos acabats importants", apunta el tinent d'alcalde d'Urbanisme, que afegeix que tot i això, quan l'obra estigui del tot completada "el risc zero no existeix". Si és preveu, però, que es pugui minimitzar l'impacte actual, com ja ho va fer la canalització principal en un primer moment. Les obres es preveu que es completin en el curt termini.

Aportació veïnal
Actualment el projecte està en fase d'exposició pública de les contribucions especials que hauran d'aportar els veïns per ajudar a sufragar l'obra, valorada en uns 6 MEUR. Per a una casa tipus es calcula un cost mig de 2.000 euros, mentre que per als pisos la contribució és d'uns 800 euros. L'Ajuntament proposa que es puguin fer els pagaments a cinc anys i un cop acabada l'obra.

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive