Judith Vives

Arenys de Mar revisa el seu pla d’emergències municipal

El consistori vol evitar situacions de risc com la viscuda durant l'aiguat de diumenge passat

L'ajuntament d'Arenys de Mar vol millorar la coordinació entre els diferents efectius dels cossos de seguretat a l'hora d'aplicar el dispositiu d'emergències municipal. Per revisar l'eficàcia d'aquest dispostiu, ahir es va celebrar al consistori una reunió en la que hi van assisitir el regidor de Seguretat Ciutadana de l'Ajuntament, Antoni Burcet, i els caps de la Policia Local, dels Mossos d'Esquadra, de Protecció Civil, dels Bombers i de la Creu Roja.

A la reunió es va fixar com una actuació prioritaria en cas de situació de risc de rierades que la Policia Local avisi als veïns, per megafonia, de la necessitat de retirar els vehicles aparcats als rials i carrers potencialment perillosos. Tallar el trànsit de vehicles als carrers que condueixen al rial del Bareu i tallar els accsesos per a vianants i vehicles entre el port i la Riera i el rial de Sa Clavella són altres de les accions que caldrà portar a terme en aquests casos. En un cas d'emergència, l'alcalde d'Arenys de Mar és qui decideix si cal activar el pla. En aquesta situació, la seu de la Policia Local es convertirà en el centre d'operacions i de coordinació.

Arenys de Mar va ser la població més afectada pel xàfec del passat diumenge. El municipi va registrar 54 litres per metre quadrat en poc més d'una hora. La tromba d'aigua va fer desbordar la riera, causant diversos danys materials, i va inundar la NII, que es va haver de tallar al trànsit. Fins ahir no es va tornar a recuperar la normalitat al municipi.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive