-
-

T.Rodon

Arenys de Mar recorda la relació entre les dones i l’escola

Una exposició repassa amb material de l'època els diferents sistemes d'ensenyament i el rol que la dona hi jugava

El Museu Marès de la Punta d'Arenys de Mar és escenari des d'ahir diumenge, dia 5, de la mostra Aprenent a ser dona...a l'escola, que fa un passeig retrospectiu del paper de la dona a l'escola i de la seva relació amb el món educatiu. Dividia en tres etapes, la del franquisme, la de la transició i la de l'actualitat, l'exposició fa un ampli repàs de les característiques de l'escola de cada època i dels valors que es transmetien a les alumnes. “No hem d'oblidar mai que abans l'escola era un mecanisme per seguir transmetent el rol dominant de l'home; es volia que la nena ho interioritzés”, ha dit Teresa Verdura, presidenta de l'Associació de Dones per la Igualtat, entitat que organitza l'exposició.

Les responsables del contingut del projecte, Pilar Royo i Marta Estruch, amb la col•laboració de la directora del Museu d'Arenys de Mar, Neus Ribas, han volgut posar en relleu les nombroses aportacions de material que han tingut per part de particulars. Durant l'acte d'inauguració es van acostar fins al Museu moltes dones que volien recordar l'època en què anaven a l'escola. La regidora de Participació Ciutadana, Joana Asensio, ha destacat l'esperit emprenedor de les dones que estudiaven en l'escola franquista dels primers anys: “Moltes tenien prohibida l'educació i tot i així aconseguien anar endavant i de mica en mica aconseguir més llibertat”.

L'exposició, que s'emmarca en la celebració del actes del Dia de la Dona Treballadora, es podrà visitar fins el 23 d'abril

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive