Atenció: un altre cap de setmana sense trens fins a Barcelona
Notícies relacionades
Atenció: un altre cap de setmana sense trens fins a Barcelona

Capgròs.com - ACN

Aquests són els caps de setmana sense tren fins a Barcelona

Adif encara la part final de la posta en funcionament de la Sagrera, que farà acabar l’R1 a Badalona tres caps de setmana

VLM Capgros 1350x366 0322
 

Seran tres caps de setmana. Puntuals i en teoria concrets, que no s’han de repetir. Ja estan agendats i tenen data, tot i que de ben segur quan arribin agafaran a molta gent a contrapeu. Els milers d’usuaris maresmencs de l’R1 no arribaran en tren fins a Barcelona. Es quedaran a Badalona i un cop allà empesca-te-les amb el metro. 

Les afectacions en aquesta línia seran "puntuals", segons el Ministeri de Transports, i es concentraran en tres caps de setmana: 

  • el 17 al 19 de setembre
  • el 29 i el 30 d'octubre 
  • el 12 i el 13 de novembre. 

Durant aquestes dates els trens iniciaran i finalitzaran el seu recorregut a Badalona. És a dir, els combois no arribaran a Barcelona.Com a alternativa de transport per accedir a la capital catalana, els viatgers hauran de fer transbord a la línia 2 de metro, a la parada Badalona Pompeu Fabra. Aquells usuaris que utilitzin l'abonament de transport gratuït de Rodalies podran fer-lo servir, excepcionalment, per accedir al metro.

La raó d’aquestes i altres alteracions també a les línies R2 nord i R11, és en les obres de la nova estació de la Sagrera que entren en la fase "més complexa i delicada", segons el Ministeri de Transports. 

Adif ha assegurat que és "conscient" de la importància de les tres línies de Rodalies que patiran afectacions durant les tres pròximes setmanes. En concret, segons Renfe, l'R1 transporta 41.450 viatgers un dia feiner i 30.409 el cap de setmana. Per garantir la mobilitat, Adif i Renfe han treballat en un "pla alternatiu de transport", que a partir d'aquest dimarts es podrà consultar en línia amb tots els horaris detallats.

La Sagrera, una “fita”

Durant aquestes setmanes els treballs es concentraran en enllestir els 4,3 km de vies noves que passaran per la nova estació de la Sagrera, la meitat de les quals aniran soterrades, i que permetran encabir la línia de Barcelona-Granollers-Girona a la infraestructura. "Es tracta d'una fita històrica en la què portem treballant molt de temps", ha assegurat Flores.

La nova infraestructura tindrà tres plantes, la inferior ja està completada i és per on circularan els trens de Rodalies. El nivell intermedi acollirà el vestíbul de la instal·lació i l'aparcament. A la planta superior s'ubicarà l'alta velocitat. Amb tot, hi confluiran l'alta velocitat, trens Regionals i de Rodalies, les línies 4, 9 i 10 del metro i busos urbans i interurbans.

Comentaris (1)

Tony Mirats Fa 1 any
La cuestió es que sempre paguem els mateixos, arribar tard a la feina, bronques, etc. I Renfe o Adif es resten les mans,que postín autobuses a Badalona per anar a Barna

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive