Teatre de Sant Vicenç de Montalt
Teatre de Sant Vicenç de Montalt

Aposta forta per la cultura a Sant Vicenç de Montalt

L’Ajuntament de Sant Vicenç estrena ‘El Tast del Montalt’, un concurs de microteatre amateur per a dinamitzar l’agenda local

És una de les noves coordenades d’aquest mandat i a més a més el propi Alcalde la lidera. L’Ajuntament de Sant Vicenç de Montalt fa una aposta decidida per situar-se al mapa de la cultura amb una proposta innovadora: el Tast del Montalt, un concurs de microteatre a l’aire lliure que es durà a terme el proper mes de maig. Aquesta iniciativa, organitzada per primera vegada, busca promoure l’interès per les arts escèniques, especialment en l’àmbit de la interpretació i l’escriptura de guions per a peces de microteatre.

El concurs convida els participants a crear i presentar els seus propis guions de teatre, amb una durada aproximada de 15 a 25 minuts. El termini d’inscripció finalitza el 29 de febrer de 2024, i els espectacles seleccionats es representaran en diversos espais del municipi. Amb un total de 2.500 euros en premis, aquest projecte ofereix una oportunitat perquè els amants de la cultura i les arts escèniques es submergeixin en un format que permet una proximitat única amb els actors i actrius.

Les declaracions de Javier Sandoval, alcalde de Sant Vicenç de Montalt i encarregat de Cultura, destaquen la seva visió en la promoció de la cultura local. “Volem mantenir tota l’aposta per les tradicions i festes però alhora diversificar les activitats culturals, incloent-hi teatre, música i altres manifestacions artístiques”, explica el també responsable de la cartera cultural. Les seves paraules reflecteixen un desig clar de treure la gent al carrer, apropar la cultura i fomentar la vida social, amb l’esperança que aquesta iniciativa sigui el principi d’una programació cultural continuada.

Aposta integral per la cultura

El Tast del Montalt no és l’única iniciativa en què Sant Vicenç de Montalt està treballant per esdevenir un referent cultural. Amb esdeveniments cicles musicals o un festival d’estiu propi, entre d’altres propostes, l’objectiu és que la “cultura esdevingui un hàbit, tot enfortint la vida social i cultural del municipi i que Sant Vicenç surti al mapa de manera amable, culta i atractiva, fent que la cultura sigui una empenta per a totes les generacions”, descriu Sandoval.

La passada Festa Major d’hivern és exemple de l’aposta integral per la cultura que vol abanderar Sandoval. Als actes més celebrats, com la cantant Gisela o els més tradicionals, s’hi va voler afegir la representació de l’obra ‘El Nom’, un dels èxits de la temporada a Mataró, producció de Sala Cabanyes. “Volem explorar aquesta col·laboració amb Sala Cabanyes com exemple d’entitat amateur però de molt nivell que pot venir a Sant Vicenç. Tenim ganes que es vegin moltes altres iniciatives i tan de bo programant aquest Tast del Montalt de microteatre o fent obres un cop al mes també es pugui dinamitzar més el grup teatral local. Al cap i a la fi tot forma part d’una manera d’entendre el poble i la cultura”, raona.

Sandoval té al cap un Sant Vicenç de Montalt on s’hi pot fer teatre, on l’aposta pel microteatre adquireix una dimensió comarcal, on passen coses com el projecte de festival d’estiu i on els elements més quotidians com poden ser les sardanes conviuen en una programació estable que també passi per la lírica o altres tecles. “La cultura ha d’arribar a tothom i hem de programar perquè la gent surti, perquè la cultura sigui una empenta per a totes les generacions, per famílies, per gent gran, per joves”, explica. Un camí que pot ser llarg però que comença amb passa ferma amb aquest Tast del Montalt. 

Comentaris (1)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive