Irene Cortijo

Apareix un bacteri de legionel·la no infecciosa al Poliesportiu d’Argentona..

Després de la neteja de xoc als vestuaris es preveu que torni la normalitat per a les competicions del cap de setmana del 10 i 11 de març.

La setmana passada es van tancar els vestidors del nou Poliesportiu d'Argentona per l'aparició d'un bacteri de legionel·la. En un control rutinari es va detectar que en els circuits de l'aigua calenta hi havia aquest bacteri, tot i que les proves realitzades posteriorment a les diferents mostres han estat negatives, segons va informar el Departament de Salut, el 5 de març.

La directora territorial de l'Àrea de Salut de Barcelona, Margarita Arboix, explica que el bacteri ‘no és infecciós'. Es tracta, concretament d'una legionel·la pneumòfila del zero grup 1, és a dir, que no provoca pneumònies. Així ho confirmava l'alcaldessa de la vila, Ester Merino, al explicar com es van produir els fets: “ens van avisar dijous que l'aigua calenta d'alguns vestidors presentava legionel·la, nosaltres vam avisar a la Direcció General de Salut Pública i paral·lelament vam precintar els vestidors com una mesura de prevenció i precaució però sense voler alarmar a la població”.

El dimecres 7 de març està previst fer una desinfecció de xoc als vestidors del poliesportiu per acabar de sanejar les instal·lacions. A banda de solucionar el problema, l'equip de govern també ha hagut de decidir com informar a la població. Des del primer moment es va optar per no crear alarma innecessària i, per aquest motiu es va notíficar als clubs esportius que es tancaven els vestuaris per fer-hi una neteja sanitària.

A qui si que es va informar de les causes reals va ser a la junta de portaveus que es va celebrar abans del ple ordinari de divendres. Després de la neteja de xoc als vestuaris es preveu que torni la normalitat per a les competicions del cap de setmana del 10 i 11 de març.

Arxivat a:

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive