capgros.com

Alliberen les dues tortugues marines del CRAM en un acte al Fòrum

Van aparèixer abandonades al Delta de l'Ebre i s'han recuperat al centre de Premià de Mar

La platja del Parc de la Pau, dins el recinte del Fòrum de les Cultures, va ser dissabte passat dia 5 l'escenari de l'alliberament de les dues tortugues babaues que van aparèixer la setmana passada al Delta de l'Ebre. En l'acte hi van participar els nens i nenes del Camp de la Pau i el conseller de Medi Ambient i Habitatge, Salvador Milà.

Les tortugues, que van ser batejades amb els noms de Marina i Nus, van ser traslladades al Centre de Recuperació d'Animals Marins (CRAM) de Premià de Mar, on es van recuperar de les seves ferides abans de ser alliberades. L'alliberament va coincidir amb la celebració del Dia Mundial del Medi Ambient i que quest any té el lema de «Es busquen! Mars i oceans: vius o morts?».

La primera de les tortugues alliberades és una tortuga marina de l'espècie babaua (Caretta caretta), que s'ha estat recuperant a la Fundació CRAM des de l'any 2002. L'animal tenia un ham de palangre cla, ferides que li van provocar una important infecció. Després d'un complex període de recuperació l'equip veterinari del CRAM va donar-li l'alta clínica que li permetia el retorn al mar.

L'altra tortuga, també babaua, va ser trobada per un pescador d'arrossegament a l'Ametlla de Mar. En retirar la xarxa, la va trobar emmallada i pràcticament moribunda. La xarxa li va causar greus ferides a les aletes davanteres i una forta tensió que li tallava la circulació de la sang. A més, patia una greu deshidratació i havia perdut molt de pes perquè feia dies que no menjava.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive