Pluges a Mataró
Pluges a Mataró

Alerta per pluges intenses i risc d'inundacions al Maresme

Protecció Civil activa l'alerta del Pla Inuncat per la previsió de possibles inundacions durant les properes hores

El servei de Protecció Civil de la Generalitat ha activat l'alerta del Pla Inuncat per la previsió de pluges intenses durant les properes hores a diferents punts del país, en especial el Maresme i la costa central. Les precipitacions es concentraran a la meitat est, en particular aquest dilluns a la tarda, quan el risc és més elevat.

Segons Meteocat, els xàfecs més intensos podran caure al Barcelonès, el Maresme, la Selva i el Vallès. El tram on hi ha més possibilitats és entre les 12h i les 18h d'aquest dilluns, tot i que l'alerta s'estén fins a la matinada. 

EibiHnsXcAMsLMj

Previsió de pluja a les properes hores

Davant d'aquesta situació, des de Protecció Civil es demana extremar la precaució, en especial al volant. Es recomana evitar els desplaçaments per carreteres secundàries, no travessar passos soterranis ni baixar a garatges, especialment en zones costaneres, mentre duri l’episodi de fortes pluges. També es demana evitar fer activitats properes a les zones de rius, rieres i torrents així com de les passeres o guals, pel perill de possibles crescudes sobtades. En general, Protecció Civil reclama evitar els desplaçaments innecessaris en les zones on plogui amb intensitat.

Quan s'activa l'Inuncat, s'avisa als ajuntaments que revisin la neteja de claveguerams i embornals per prevenir inundacions, i es demana tenir especial compte en aquelles zones on s’han produït incendis forestals o després d’episodis de forts temporals i inundacions.

 

Comentaris (2)

Marc Fa 1 mes
El país es refereixen a Catalunya!!!!!
Paco Fa 1 mes
Cuando hablan de "país", ¿Se refieren a la Comunidad Autónoma de Cataluña?. Es que hablar en sentido figurado no tiene mucho sentido. De momento hay lo que hay, y se debe hablar con propiedad, cada cosa tiene su nombre.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive