capgros.com/ACN

Alella ingressa els impostos estatals a l'Agència Tributària de Catalunya

El municipi maresmenc és el segon després de Gallifa que ha deixat de pagar a l'estat per deixar els diners de l'IVA i l'IRPF a Catalunya

L’Ajuntament d’Alella ha decidit ingressar els diners corresponents a l’IRPF de desembre del consistori a l’Agència Tributària de Catalunya enlloc de fer-ho a l’Estat. L’alcalde, Andreu Francisco, ha anunciat que a partir d’ara, l’Ajuntament ingressarà en aquest organisme català tots els impostos estatals que generi el consistori -IVA i IRPF. De moment, Alella ha ingressat 42.000 euros a l’Agència Tributària de Catalunya, si bé es calcula que tot el que genera l'Ajuntament d'Alella al llarg d'un any és prop de mig milió d'euros, segons ha explicat Francisco. Alella s'afegeix així a la campanya impulsada fa mig any per l'Ajuntament de Gallifa (Vallès Occidental). "És un gest de sobirania fiscal. Complim amb les nostres obligacions i en cap cas es tracta d'un acte d'insubmissió", ha explicat l’alclade.

Francisco explica que l'Ajuntament continua complint amb les seves obligacions, però amb aquesta acció el que reclama és que sigui l'Agència Tributària de Catalunya la que gestioni els tributs dels catalans. "Estem en una conjuntura transcendent", al•lega. "Davant la situació d'asfíxia a la que ens obliga l'administració de l'Estat calen gestos", afegeix l’alcalde.

L’alcalde mateix va ser l’encarregat ahir d’efectuar aquest pagament. A la seu de l'Agència Tributària de Catalunya, Francisco es va reunir amb l'alcalde de Gallifa, Jordi Fornas, que ja fa temps que, trimestralment, s'hi adreça per ingressar-hi els impostos de recaptació estatal que genera el consistori. L'alcalde d'Alella també va estar acompanyat per un grup d'empresaris de la Plataforma Catalunya Diu Prou, que també han ingressat els seus impostos.

L'ingrés que ha fet aquest dijous Alella és de prop de 42.000 euros corresponents a l'IRPF del desembre del 2012, però anualment els impostos estatals que genera l'Ajuntament és d'uns 500.000 euros que, a partir d'ara, s'ingressaran a l'Agència Tributària de Catalunya. Ara per ara aquest organisme remet aquests diners al seu homòleg espanyol, però Francisco confia que "algun dia" aquesta situació es "normalitzi".

Arxivat a:

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive