Els alcaldes d'algunes de les poblacions que configuren la Denominació d'Origen (DO) del vi d'Alella han reclamat més autoestima als viticultors i restauradors de la zona perquè 'es creguin' el producte i la seva qualitat com un valor de promoció turística. L'alcalde del Masnou, Eduard Gisbert, reconeix que després de quatre anys intentant promocionar el vi de la zona a través d'unes jornades gastronòmiques no s'han assolit els èxits esperats. L'alcalde d'Alella, Andreu Francisco, i l'alcalde de Teià, Andreu Bosch, han lamentat que encara hi hagi restaurants a la zona que no incorporin el vi de la DO Alella a les seves cartes. 'És un problema psicològic', ha etzibat Francisco.
La poca autoestima per aquest producte arriba fins al punt que molts dels restaurants dels pobles que configuren la DO no tenen el vi d'Alella a les seves cartes. Segons ha avançat l'alcalde d'Alella s'està treballant un document de compromisos que hauran de signar els municipis que integren la DO perquè almenys en els actes oficials se serveixi aquest vi.
El regidor de Promoció Econòmica de Vilanova del Vallès, Sergi Trilla, també lamenta que altres productes d'una qualitat similar a la del vi d'Alella sí s'han sabut posicionar, mentre que aquest vi continua en segona línia. Aquest municipi vallesà s'ha incorporat per primera vegada a les jornades gastronòmiques de la DO Alella, que s'han presentat aquest divendres en roda de premsa.
En les IV jornades gastronòmiques del raïm i el vi d'Alella participen una cinquantena de restaurants de nou pobles –Alella, El Masnou, Montgat, Premià de Dalt, Premià de Mar, Teià, Tiana, Vallromanes i Vilanova del Vallès–, la meitat dels que configuren la DO. Aquestes jornades estan apadrinades per les germanes Reixach, les cuineres del restaurant Hispània d'Arenys de Mar.
Comentaris