capgros.com/efe

Acusen el pederasta del Raval d'abusar de dos nens de Canet

Xavier Tamarit, que està empresonat per pederastia, s'enfronta a una nova pena de 44 anys

Xavier Tamarit, l'exeducador infantil a qui el Tribunal Suprem va condemnar a 124 anys de presó per abusar de deu menors del barri barceloní del Raval el 1997, s'enfronta ara a una altra possible pena de 44 anys de presó per diversos delictes d'agressió sexual que, presumptament, va cometre contra dos nens de Canet de Mar.

Tamarit, qui compleix condemna a la presó de Quatre Camins, a la Roca del Vallès (Vallès Oriental), va seure ahir de nou al banc dels acusats de l'Audiència de Barcelona. El pederasta va negar els fets que ara se li imputen i que pressumptament van tenir lloc entre setembre i octubre del 2000 a Canet, municipi on residia mentre estava en llibertat provisional a l'espera de la celebració del judici del 'cas Raval'.

Durant aquesta època, Xavier Tamarit presumptament va agredir sexualment, almenys en tres ocasions, a A.T., de 9 anys d'edat, i M.A, de 7 anys, en el seu domicili de la ronda Doctor Fleming de Canet. L'acusat va admetre haver coincidit amb els dos nens, tots dos de nacionalitat marroquí, així com amb altres menors a la plaça Onze de Setembre, a la que acudia freqüentment perquè es trobava molt a prop de casa seva.

No obstant això, va negar que el seu comportament anés més enllà del tracte amable i cordial amb els nois. "Als nens de la plaça els deixava fer una volta amb la meva bicicleta o jugar amb el meu ordinador portàtil. Un, un dia es va oferir per ajudar-me a pujar la bici a casa i, en una altra ocasió, un altre va pujar al meu pis i li vaig donar de berenar, però no va passar res més", va assegurar.

Tamarit va voler deixar clar que en cap moment els va posar la mà a sobre. "Estant en llibertat provisional i després de tot el que s'havia dit de mi, ¿com anava a fer això? Ni tan sols els vaig posar la mà sobre la seva espatlla", va assenyalar.

L'acusat va argumentar, a més a més, que en aquella època s'estava tractant d'una parafília, pel que rebia assistència psiquiàtrica i seguia un tractament farmacològic amb Androcur, un medicament que l'inhibia el desig sexual de tal manera "que no hagués funcionat ni prenent Viagra". Aquest extrem havia d'haver estat certificat per Antonio Martín, el psiquiatre que teòricament supervisava el tractament de l'acusat però aquest, tot i haver estat citat, no es va personar en la vista.

Després de Tamarit i abans de la compareixença dels pèrits, van testificar-a porta tancada i ocultant la seva identitat darrere d'una mampara- els dos menors. A.T, el més gran, va explicar com Tamarit els va agredir sexualment diverses vegades, la primera d'aquestes mitjançant la intimidació d'un ganivet, i com posteriorment els pagava 100 pessetes i els amenaçava de mort si comptaven alguna cosa.

M.A, el nen que tenia 7 anys quan suposadament van ocórrer els fets i que no s'ha volgut personar com a acusació particular, va negar contràriament que Tamarit l'hagués forçat en algun moment o que hagués mantingut relacions sexuals amb ell.

D'una altra banda, els psicòlegs i mèdics forenses que al seu dia van examinar a tots dos menors van explicar a la sala que tant A.T com M.A presenten símptomes evidents que han sofert algun episodi traumàtic recent i que es mostraven nerviosos, enfadats i esquius quan se'ls feia alguna referència a aquests fets. En el cas d'A.T, les seqüeles semblen ser més evident doncs va confessar als psicòlegs tenir malsons en que Tamarit l'arrossegava fins a casa seva, el violava i li pegava.

La fiscalia acusa Xavier Tamarit de quatre delictes consumats d'agressió sexual pels que demana un total de 40 anys de presó (10 per cada un) i una altra agressió sexual en grau de temptativa (pel que sol·licita quatre anys.A més a més, demana que es condemni al pederasta a indemnitzar amb 30.000 euros a cada una de les víctimes i que se li prohibeixi residir a Canet de Mar durant 25 anys.

Comentaris

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive