La Consellera Meritxell Serret signa l'article 'L’acció exterior catalana comença al món local'
La Consellera Meritxell Serret signa l'article 'L’acció exterior catalana comença al món local'

Meritxell Serret

L’acció exterior catalana comença al món local

En aquest article, la Consellera d’Acció Exterior i Unió Europea posa de relleu l'existència de projectes europeus que transformen les economies locals

A Catalunya tenim una societat històricament oberta al món, i avui ho és més que mai. El Govern hi som per crear oportunitats d’internacionalització, teixint relacions de benefici mutu amb executius i actors d’arreu. Per això, l’acció exterior —una política irrenunciable d’aquest Govern— la fem amb el conjunt d’administracions i societat civil, també del món local.

Perquè els pobles i ciutats de Catalunya siguin presents al món, el Govern hem posat en marxa un catàleg de serveis per contribuir a la seva internacionalització. Els serveis van des de l’acompanyament davant les institucions europees fins al suport en la cooperació al desenvolupament, una política de país impulsada per moltes entitats a tot el territori.

Una font d’oportunitats en aquesta internacionalització és la possibilitat d’obtenir fons de la Unió Europea, dels quals es beneficien més de 1.500 entitats catalanes. D’aquesta manera contribuïm a definir la Catalunya i l’Europa del present i del futur. Perquè la societat catalana és profundament europeista i volem continuar sent un soci actiu i proactiu del projecte europeu, lleials als seus valors i principis fundacionals.

Amb aquest esperit, el Govern hem iniciat el cicle “Europa sobre el terreny”, que els pròxims dies ens portarà a visitar iniciatives finançades per fons europeus a tot el país. Aquests fons es destinen a projectes que transformen les economies locals i permeten avançar cap una Catalunya i una Europa més verda, feminista, digital i socialment justa.

A través d’aquestes iniciatives fem Europa des de cada poble i ciutat. Perquè les decisions adoptades per la Unió Europea en diferents àmbits ens afecten cada vegada més en el nostre dia a dia. Per això hi hem de ser, actius com mai, amb veu crítica si cal, però sempre constructiva, i a favor de la integració europea. Us assegurem que el Govern hi som, recuperant la interlocució política al màxim nivell.

Això és rellevant de cara a les eleccions europees del juny, ja que marcaran les grans tendències del continent i determinaran el futur del nostre país els pròxims anys. Cal que siguem conscients de la seva importància.

Continuem, per tant, fent més Europa, i sense deixar-nos dur pels postulats simples i destructius de l’extrema dreta a les eleccions europees. Volem una Catalunya en una Europa pròspera i cohesionada socialment, i contribuïm a fer-la tot el país. 
 

Arxivat a:

Comentaris (3)

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • Ronda President Irla,26 (Edifici Cenema) 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telèfon: 93 312 73 53
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive