M.Coll

A partir del proper curs es podrà cursar el Grau Mitjà de dansa al Maresme

La Generalitat concedeix a l'Escola Laie d'Alella la tercer llicència a nivell de Catalunya per impartir aquests estudis

A partir del proper curs 2004-2005 els nois i noies d'entre 12 i 18 anys que estiguin interessats en cursar el Grau Mitjà dels estudis de dansa ja no hauran de desplaçar-se a Barcelona o a altres ciutats espanyoles. La Generalitat de Catalunya ha concedit oficialment a l'Escola Laie d'Alella, membre del grup d'Escoles SAS, el permís per impartir aquests estudis. Amb aquest nou centre, Catalunya augmenta en noranta places més, les només tres-centes que fins ara hi havia per cursar aquests estudis, els quals només s'executaven a l'Institut del Teatre de Barcelona i a l'Escola Artemisa de Tarragona.

Encara que les classes no començaran fins el setembre, la novetat ja ha entrat en vigor i a partir d'ara començaran les inscripcions per les proves d'accès. Els joves interessats en aquests estudis són generalment noies que volen dedicar-se professionalment a la dansa, ja sigui clàssica, contemporània o espanyola. El responsables de l'Escola Laie pensen que en sis anys estaran en marxa tots els cursos, ja que aquest any només començarà una promoció a primer.

En aquests centres especials, els alumnes, a part de les signatures que els corresponen per edat, complemeten la seva formació artística amb classes de dansa tradicional, improvisació, música, danses de caràcter, història de la dansa, castenyoles, dansa contemporània o flamenc. Concretament a Alella els estudis d'ESO i Batxillerat s'imparteixen de forma independent als de dansa i per això no cal cursar el mateix nivell en les dues especialitats.

A totes les escoles el Grau Mitjà de Dansa està estructurat en tres cicles de dos cursos acadèmics cadascún. Un cop superats els ballarins han de passar als estudis de Grau Superior que només es realitzen al Conservatori de Dansa de l'Institut del Teatre, i, finalment, arriben a la definitiva professionalització.

Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive