61% de l'atur al Maresme és de llarga durada
61% de l'atur al Maresme és de llarga durada

Sis de cada 10 aturats del Maresme porten més d'un any buscant feina

L'atur va baixar el mes d'abril a la comarca, seguint la tònica descendent, però es constata l'augment de la desocupació de llarga durada

Sis de cada deu aturats al Maresme porten més d'un any buscant feina. El 61% de les persones desocupades a la comarca ho són de llarga durada, una xifra que ha crescut de forma brutal (154%) respecte a ara fa un any. En el cas de les dones és encara pitjor, ja que la xifra d'atur femení de llarga durada arriba gairebé al 66%.

Es tracta d'una dada molt negativa que mostra els duríssims efectes que està tenint en un gruix important de la població la crisi generada per la Covid. Aquestes dades, però, contrasten amb el fet que durant el mes d'abril l'atur va tornar a baixar, seguint la tòncia dels darrers mesos. 

El descens intermensual de la desocupació del mes d’abril es xifra en l’1,40%. També es retallen distàncies en la comparativa interanual, tot i que les dades encara reflecteixen un increment del 4,39% respecte al registre de persones demandants de feina que hi havia l’abril de 2020.

En tot cas, el fet que 18.497 persones, de les 30.291 registrades a les oficines d’ocupació portin més de 12 mesos cercant feina encén les alarmes, i mostra els problemes que tenen molts col·lectius per tornar a inserir-se al món laboral després d'haver perdut la feina. 

 

Comentaris (1)

YCJ Fa 1 mes
I PER QUE NO SE'LS OFEREIX LA OPCIÓ D'ANAR A FER DE TEMPORERS ? CREC QJO QUE SERIA MÉS ENCERTAT AIXÒ, QUE NO PAS EL QUE S'ESTÀ FENT ACTUALMENT. QUE ELS TEMPORERS QUE ACAVEN D'ARRIBAR DE PAÏSOS EXTRANGERS NO TENEN QUE MENJAR NI ON DORMIR. AHIR VA SORTIR A TV3.

Amb la col·laboració de

Generalitat de Catalunya
Logo Capgròs
  • Capgròs Comunicació, SL
  • C/ Sant Benet,16-18 08302 Mataró (Barcelona)
  • Telf:93 790 45 46
  • info@capgroscomunicacio.com
  • redaccio@capgros.com
  • publicitat@capgros.com

Associat a l’àrea digital

Amic mitjans d'informació i comunicació

Web auditada per OJD Interactive